Fire påsketips til under 200 kroner som ikke må bestilles

Det nærmer seg påske med rasende fart og jeg har plukket frem to røde og to hvite vinfavoritter som ikke koster skjorta til påskeferien. De finnes på de fleste polutsalg, selv om de som sokner til de aller minste polene kanskje ikke har hellet med seg på alle fire.

God påske!

Calzadilla Allegro 2010

#1802801 – kr. 201,-

Kraftig syrah fra et sted mellom Madrid og Valencia, det er saker det. Pago Calzadilla er en såkalt Viña de Pago, vinlov-kategori som gis til vinprodusenter av spesielt høy kvalitet.
Allegro er en mørk og konsentrert vin, 2010-årgangen er ennå veldig ung, kan godt få mer tid i kjelleren. Duft av bjørnebær, oliven, fat, skogsbær, kommer mer og mer med villbringebær og fruktigere nese etter hvert. I munnen fyldig, modne tanniner, smak av mørke bær, plomme, nesten mot sviske, men en oppkvikkende syre hindrer syltetøy-stil. I finish marsipan/mandeldråper, sjokolade, mokka, fast og frisk med og varm alkohol 14,5 % Massiv og kraftfull vin god frukt, stor konsentrasjon og lang lengde. 




Fèlsina Berardenga Chianti Classico 2011

#3465401 – kr. 149,90

Toscanas Chianti har på et vis blitt feid under teppet av nebbiolo og barbera-vinene fra Piemonte og gått i glemmeboken hos mange. Men en god Chianti skal man ikke kimse av. Fèlsina Berardenga Chianti Classico leverer alltid og er en strålende allrounder til lam, pizza, langtidskokt kjøtt og lettere vilt.
Typisk sødmefull-sursøte kirsebærfrukt i anslag. Pent fyldig og rund med fruktkarakter av kirsebær, solbær og skogsbær som trøkker til hele veien og rammes inn av middels faste tanniner og et pent fatpreg. God lengde med lett snerp i finish.

<a href="data:<img alt="" border="0" height="400" src="data: 

Wongraven Morgenstern Riesling 2013/14

#175201 – kr. 159,90

Lekker riesling fra Pfalz bør få være med i handlekurven. Vinen er signert Satyricon-frontfigur Sigurd Wongraven som blander vin med stødig hånd og fullt fokus. Veldig eplepreget, ren, kun lagret på ståltank. Frisk og syrerik, med saftig intensitet, et lett krydderstreif og den gode fruktsødmen som kler Pfalz-rieslingen så godt. Lang ettersmak og kun 11,5 % – denne kan du drikke hele dagen. 

 

Grand Fief de la Cormeraire 2012

Muscadet Sévre et Maine sur Lie

#8055001 – kr. 121,90

Loiredalens storsjarmør Muscadet tråkler seg stadig frem i polhyllene, og denne vinen finnes på alle pol, og med så stor distribusjon er prisen presset ned til latterlige 122 kroner. Et røverkjøp. Fin intensitet i duften, fersken, streif av nyslått gress og våt stein. Tørr, frisk og fruktig, middels fyldig med noen smørtoner. Meget godt kjøp og passer til en hel masse. Fra stekt småsei til blåskjell og reker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

Oppdag mer fra I Glasset

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese