Om I Glasset

Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over. Av og til er det bare helt passe. I Glasset handler mest om vin, men du skal ikke se bort fra at det blir både mat, reiser, jakt og fiske underveis eller andre lunefulle krumspring etter eget forgodtfinnende. Oppdateres i rykk og napp.

Bio:

Heidi Jaksland Kvea1a45-img_1265rnmo

Vinskribent og bondetuppe med mange jern i ilden, baller i luften og edle dråper i glasset.

I Glasset ble til i 2004 da jeg etter 10 år som polekspeditør bestemte meg for å forlate Vinmonopolet og ta fatt på egne vinveier. Etter litt famling ble kombinasjonen av min lidenskap for vin og å skrive tekster den nye veien videre.

Nationen tok sjansen på å gi meg egen vinspalte, og siden fulgte Magasinet Det Gode Liv, Avisa Sør-Trøndelag og Vin & Brennevin. Denne bloggen så dagens lys i 2008. For tiden er jeg ansvarlig for vinstoffet i Appetitt, bidrar jevnlig i Vinforum og er fagansvarlig i Store Norske Leksikon. I tillegg har jeg oppdrag for Beverage Academy og sysler med flere egne aktiviteter, både med og uten vin.

Faglige kvalifikasjoner inkluderer  Diploma in Wines and Spirits (WSET -Wine and Spirit Education Trust,  2007) og Fine and Rare Wine Specialist (Austrian Wine Academy, 2012) De siste fire år har jeg vært Master of Wine-student, men fra sommeren 2017 er denne aktiviteten lagt på hylla for å nyte livet her og nå, og for å gi rom for andre prosjekt.

Lever og ånder i pakt med naturen på en gård i Orkdal med slakteokser og en liten ammekubesetning med Aberdeen Angus og Hereford i fjøset. Mikroskala-produksjon av gås, vaktel, høns, bier og kaniner.

Brukbar kokk der råvarer går foran fancy teknikker, danser magedans, er utpreget friluftsmenneske, trives med fiske og jakt, elsker å reise og lar meg villig inspirere av fremmed kultur og nye opplevelser verden rundt.

Så, nå skulle vi vel kunne være dus… Velkommen!

 

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: