Om I Glasset

Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over. Av og til er det bare helt passe. I Glasset handler mest om vin. Her finner du vintips, omtale av nyheter på Vinmonopolet, artikler om vinprodusenter, beretninger om gode vinopplevelser og tanker omkring smått og stort i vinverden. Men du skal ikke se bort ifra at det dukker opp mat, reise, opplevelser fra gårdslivet, jakt og fiske underveis eller andre lunefulle krumspring etter eget forgodtfinnende. 

Biografi

Heidi Jaksland Kvernmo

Vinskribent med WSET Diploma og over 20 års erfaring fra vinbransjen. Driver i tillegg gård med gås, vaktel, okser og bier. Liker god vin og mat, nye opplevelser og går helst mine egne veier.

I Glasset ble til i 2004 da jeg etter 10 år som polekspeditør bestemte meg for å forlate Vinmonopolet og ta fatt på egne vinveier. Etter litt famling ble kombinasjonen av min lidenskap for vin og å skrive tekster den nye veien videre.

Nationen tok sjansen på å gi meg egen vinspalte, og siden fulgte Magasinet Det Gode Liv, Avisa Sør-Trøndelag og Vin & Brennevin. Denne bloggen så dagens lys i 2008. For tiden er jeg ansvarlig for vinstoffet i Appetitt og bidrar jevnlig i Vinforum. Jeg er også fagansvarlig for en rekke vinområder i Store Norske Leksikon og har oppdrag for Beverage Academy.

Faglige kvalifikasjoner

Mine kvalifikasjoner inkluderer Diploma in Wines and Spirits (WSET – Wine and Spirit Education Trust,  2007) og Fine and Rare Wine Specialist (Austrian Wine Academy, 2012). Jeg har også vært Master of Wine-student i fire år, men fra sommeren 2017 er denne aktiviteten lagt på hylla for å gi rom for andre prosjekt. Jeg jobber kontinuerlig for å holde meg oppdatert om smått og stort som skjer i vinens verden.

Bonde og friluftsmenneske

Jeg lever og ånder i pakt med naturen på Hammerfjeld gård på Geitastrand i Orkland som jeg driver sammen med min mann, gjerne kalt husbonden eller min kjære her på bloggen. På gården er det gås, vaktel, slakteokser og en liten ammekubesetning med Aberdeen Angus og Hereford. Når det gjelder gås har vi beveringsbesetningen for den norsk gåserasen norsk hvit gås. I tillegg til salg av rugeegg og gåsunger holder vi på med et prosjekt som forhåpentligvis gjør at vi kan slakte gås og vaktel i eget gårdsslakteri etter hvert.

Noen bikuber, et knippe trivelige høner, den kule kalkundama Audun og noen kaniner sprer også glede. Hippie-drøm om å være selvforsynt med det meste av maten jeg spiser.

Brukbar kokk der råvarer går foran fancy teknikker, danser magedans, er utpreget friluftsmenneske, trives med fiske og jakt, elsker å reise og lar meg villig inspirere av fremmed kultur og nye opplevelser verden rundt.

Så, nå skulle vi vel kunne være dus… Velkommen!

For pressemeldinger og annen kontakt:

iglasset (@) gmail.com

I Glasset på sosiale medier

Instagram: @heidi_iglasset

Facebook: @iglasset

Twitter: @iglasset

For små hverdagsdrypp fra hva som skjer på Hammerfjeld Gård følg @hammerfjeldgard på Instagram og Facebook

IMG_7546

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: