Om I Glasset

Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over. Av og til er det bare helt passe. I Glasset handler mest om vin, men du skal ikke se bort fra at det blir både mat, reiser, jakt og fiske underveis eller andre lunefulle krumspring etter eget forgodtfinnende. 

Biografi

Heidi Jaksland Kvea1a45-img_1265rnmo

Vinskribent og bondetuppe med mange jern i ilden, baller i luften og edle dråper i glasset.

I Glasset ble til i 2004 da jeg etter 10 år som polekspeditør bestemte meg for å forlate Vinmonopolet og ta fatt på egne vinveier. Etter litt famling ble kombinasjonen av min lidenskap for vin og å skrive tekster den nye veien videre.

Nationen tok sjansen på å gi meg egen vinspalte, og siden fulgte Magasinet Det Gode Liv, Avisa Sør-Trøndelag og Vin & Brennevin. Denne bloggen så dagens lys i 2008. For tiden er jeg ansvarlig for vinstoffet i Appetitt, bidrar jevnlig i Vinforum og Bulletin – medlemsbladet til Norske Vinklubbers Forbund. Jeg er også fagansvarlig for en rekke vinområder i Store Norske Leksikon, har oppdrag for Beverage Academy og sysler med flere egne aktiviteter, både med og uten vin.

Faglige kvalifikasjoner inkluderer  Diploma in Wines and Spirits (WSET -Wine and Spirit Education Trust,  2007) og Fine and Rare Wine Specialist (Austrian Wine Academy, 2012) De siste fire år har jeg vært Master of Wine-student, men fra sommeren 2017 er denne aktiviteten lagt på hylla for å nyte livet her og nå, og for å gi rom for andre prosjekt.

Lever og ånder i pakt med naturen på en gård i Orkdal med slakteokser og en liten ammekubesetning med Aberdeen Angus og Hereford i fjøset. Mikroskala-produksjon av gås, vaktel, høns, bier og kaniner.

Brukbar kokk der råvarer går foran fancy teknikker, danser magedans, er utpreget friluftsmenneske, trives med fiske og jakt, elsker å reise og lar meg villig inspirere av fremmed kultur og nye opplevelser verden rundt.

Så, nå skulle vi vel kunne være dus… Velkommen!

 

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: