Om I Glasset

Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over. Av og til er det bare helt passe. I Glasset handler mest om vin. Her finner du vintips, omtale av nyheter på Vinmonopolet, artikler om vinprodusenter, beretninger om gode vinopplevelser og tanker omkring smått og stort i vinverden. Du skal heller ikke se bort ifra at det dukker opp mat, reise, opplevelser fra gårdslivet, jakt og fiske underveis eller andre lunefulle krumspring etter eget forgodtfinnende. 

Biografi

Heidi Jaksland Kvernmo

Vinskribent med WSET Diploma og 25 års erfaring fra vinbransjen. Driver i tillegg gård med gås, vaktel, okser og bier. Liker god vin og mat, nye opplevelser og går helst mine egne veier.

I Glasset ble til i 2004 da jeg etter 10 år som polekspeditør bestemte meg for å forlate Vinmonopolet og ta fatt på egne vinveier. Etter litt famling ble kombinasjonen av min lidenskap for vin og å skrive tekster den nye veien videre.

Nationen tok sjansen på å gi meg egen vinspalte, og siden fulgte Magasinet Det Gode Liv, Avisa Sør-Trøndelag og Vin & Brennevin. Denne bloggen så dagens lys i 2008. For tiden er jeg ansvarlig for vinstoffet i Appetitt og bidrar i Vinforum. Jeg er også fagansvarlig for en rekke vinområder i Store Norske Leksikon og har oppdrag for Beverage Academy.

Faglige kvalifikasjoner

Mine kvalifikasjoner inkluderer Diploma in Wines and Spirits (WSET – Wine and Spirit Education Trust, 2007) og Fine and Rare Wine Specialist (Austrian Wine Academy, 2012). Jeg har også vært Master of Wine-student i fire år, men sommeren 2017 ble denne aktiviteten lagt på hylla for å gi rom for andre prosjekt. Jeg jobber kontinuerlig for å holde meg oppdatert om smått og stort som skjer i vinens verden.

Bonde og friluftsmenneske

Jeg lever og ånder i pakt med naturen på Hammerfjeld gård på Geitastrand i Orkland som jeg driver sammen med min mann, gjerne kalt husbonden eller min kjære her på bloggen. På gården er det okser, gås, vaktel og noen bikuber. Vi bygde eget gårdsslakteri for gås og vaktel i 2021 og leverer slaktet fugl til restaurant og privatkunder.

Brukbar kokk der råvarer går foran fancy teknikker. Liker ting som må kokes lenge. Hippie-drøm om å være selvforsynt med det meste av maten jeg spiser. På privaten danser jeg magedans, legger digre puslespill, er glad i naturen og trives med fiske, jakt og sanking av sopp og bær. Liker å reise og lar meg villig inspirere av fremmed kultur og nye opplevelser verden rundt.

Så, nå skulle vi vel kunne være dus… Velkommen!

For pressemeldinger og annen kontakt:

iglasset (@) gmail.com

I Glasset på sosiale medier

Instagram: @heidi_iglasset

Facebook: @iglasset

Twitter: @iglasset

For små hverdagsdrypp fra hva som skjer på Hammerfjeld Gård følg gjerne @hammerfjeldgard på Instagram og Facebook

IMG_7546

Jeg mottar ingen form for godtgjøring for omtaler av produkter på denne bloggen. Viner som omtales er ofte kjøpt inn av undertegnede, men det kan også være vareprøver mottatt av importører. Dette blir da merket med “vareprøve”. Videre omtales viner fra Vinmonopolets og importørenes pressesmakinger, vinmesser og private smakinger.

Omtale av viner er alltid ærlige og oppriktige, og jeg legger stor vekt på en uhildet og uavhengig tilnærming til de viner jeg tester.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: