Torsdagstipset: Château Roland la Garde Tradition 2012

I dag skal vi til Blaye Côtes de Bordeaux. Vi er på østsiden av Gironde, i den siste appellasjonen før elva renner ut i Atlanterhavet. Vinene fra denne kanten av Bordeaux er ikke så berømte og gir ofte god valuta for pengene. Château Roland La Garde Tradition 2012 er ukens torsdagstips.

Ch. Roland la Garde blir drevet av far og sønn Bruno og Guillaume Martin. Nærhet til naturen er familieforetakets filosofi og de har drevet eiendommen biodynamisk siden 2008. Økologisk sertifisering kom på plass i 2012 og ble senere sertifisert biodynamisk i 2014. Det jobbes biodynamisk både i vinmark og kjeller. Her er det silika og kumøkk i nedgravde kuhorn og planteuttrekk som blir sprayet på vinplantene for å bidra til balanse i planten. Alle operasjoner foregår i henhold til Maria Thuns kalender over hvilke dager som er best egnet til de ulike operasjonene basert på månefaser.

– Du må ha overbevisning og aldri ta den letteste utveien, sier vinmaker Bruno Martin, og mener den biodynamiske tilnærmingen gir bedre aroma, mineralitet og renhet i vinen.

Ch. Roland la GardeTradition 2012 er laget på 80 % merlot og 20 % cabernet sauvignon fra 20 år gamle vinstokker. Gjæringen foregår naturlig med stedegen gjær og vinen er lagret i 12 måneder på amfora og brukte fat.

Dufter av mørke bær, tobakk og mokka. God fylde med bløte tanniner som strammer til mot slutten av smakskurven og blir temmelig tørre i avslutningen. God og rik frukt som smaker av blå plommer, moreller og solbær. Fatpreget tilfører et spennende uttrykk, men det er ikke dominert av det typiske vaniljepreget. Her er det streif av krydder og en mineralitet i retning varm murstein. Kan akkurat det komme fra amforaen, tro? God lengde og konsentrasjon, ikke all verdens til kompleksitet, men en solid vin med en god balanse mellom eleganse og trøkk. Passer ypperlig til et av sommerens siste grillmåltider med et godt kjøttstykke på grillen, eller innendørs med en biff eller gryterett som har fått koke lenge. 88 poeng

Denne vinen ligger i Testutvalg og lagerføres pr idag i 60 butikker.

Kan også bestilles i Vinmonopolets nettbutikk

Ch. Roland la Garde Tradition 2012
Varenr. 7774401 i Testutvalg – kr 209,90

En kommentar om “Torsdagstipset: Château Roland la Garde Tradition 2012

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: