Skalldyrsalat fra Sardinia – med vintips

En lekker pastasalat med skalldyr lages ferdig på forhånd, og du kan nyte champagne med dine gjester uten å henge over grytene. Skal dere ikke ha gjester i helgen gjør det ingen verdens ting, for da blir det mer på dere selv.

Oppskriften kommer fra min fillete, hjemmeskrevne oppskiftsbok. Jeg antar at den er nedskrevet fra en gammel kokebok om italiensk mat uten at jeg kommer på akkurat hvilken bok det var. Jeg har laget denne retten jevnlig i snart 20 år, og det må da sies å være et en favoritt.

Du trenger til 4 personer:
300 gram tagliatelle
50 gram champignon
25 gram smør
1 boks blåskjell
100 gram rensede reker
50 gram ansjos (1 boks av de små, avlange)
cherrytomater
sitron
persille
parmesan

Dressing:
1 dl olivenolje
0, 25 dl sitronsaft
0, 25 dl hvitvinsedikk
2 hviltløksbåter, finhakket
1 ts tørket oregano
salt og pepper

Bland først alle ingredienser til dressingen. Settes kaldt i minimum 30 minutter slik at smakene blandes.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Jeg foretrekker tørket pasta her. Den holder seg best når retten skal avkjøles.
Stek soppen i smøret og del cherrytomater i to. Bland sopp, tomat, reker, ansjos og blåskjell inn i pastaen mens den enda er varm. Hell over dressingen og bland godt. Anrettes på et stort fat og settes kjølig i ca 2 timer.

Før servering strør du over hakket, frisk (krus)persille og revet parmesan og pynter med “snurrede” sitronskiver. Mer revet parmesan kan serveres ved siden av. Foccacia-brød er godt til.
Oppskrift på Mitt Beste Foccaciabrød finner du her

Vintips:
Collestefano Verdicchio di Matelica 2010 

Varenr. 51808 i BU – Pris: kr. 124, 90.
Jeg må innrømme en forkjærlighet for verdicchio fra den italienske regionen Le Marche. Jeg simpelthen elsker den lekre mineraliteten, fruktigheten og munnfølelsen gode viner av denne drua gir. 

Collestefano Verdicchio di Matelica 2010 glir inn som en typisk verdicchio med duft av fersken, aromatiske epler og våt stein. Middels fyldig med noe fedme i munnen, frisk syre, lime, streif av mineraler. Lang ettersmak. En veldig typeriktig verdicchio til en rimelig penge. Løp og kjøp…
…nei, vent litt. Denne må bestilles. Det er bare polet i Sandvika og på Tjøme som har denne i sine hyller.  Men la ikke det hindre deg, bestillingsutvalget er der for å brukes.

En kommentar om “Skalldyrsalat fra Sardinia – med vintips

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: