En lekker pastasalat med skalldyr lages ferdig på forhånd, og du kan nyte champagne med dine gjester uten å henge over grytene. Skal dere ikke ha gjester i helgen gjør det ingen verdens ting, for da blir det mer på dere selv.
Oppskriften kommer fra min fillete, hjemmeskrevne oppskiftsbok. Jeg antar at den er nedskrevet fra en gammel kokebok om italiensk mat uten at jeg kommer på akkurat hvilken bok det var. Jeg har laget denne retten jevnlig i snart 20 år, og det må da sies å være et en favoritt.
Du trenger til 4 personer:
300 gram tagliatelle
50 gram champignon
25 gram smør
1 boks blåskjell
100 gram rensede reker
50 gram ansjos (1 boks av de små, avlange)
cherrytomater
sitron
persille
parmesan
Dressing:
1 dl olivenolje
0, 25 dl sitronsaft
0, 25 dl hvitvinsedikk
2 hviltløksbåter, finhakket
1 ts tørket oregano
salt og pepper
Bland først alle ingredienser til dressingen. Settes kaldt i minimum 30 minutter slik at smakene blandes.
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Jeg foretrekker tørket pasta her. Den holder seg best når retten skal avkjøles.
Stek soppen i smøret og del cherrytomater i to. Bland sopp, tomat, reker, ansjos og blåskjell inn i pastaen mens den enda er varm. Hell over dressingen og bland godt. Anrettes på et stort fat og settes kjølig i ca 2 timer.
Før servering strør du over hakket, frisk (krus)persille og revet parmesan og pynter med “snurrede” sitronskiver. Mer revet parmesan kan serveres ved siden av. Foccacia-brød er godt til.
Oppskrift på Mitt Beste Foccaciabrød finner du her.
Vintips:
Collestefano Verdicchio di Matelica 2010
Collestefano Verdicchio di Matelica 2010 glir inn som en typisk verdicchio med duft av fersken, aromatiske epler og våt stein. Middels fyldig med noe fedme i munnen, frisk syre, lime, streif av mineraler. Lang ettersmak. En veldig typeriktig verdicchio til en rimelig penge. Løp og kjøp…
…nei, vent litt. Denne må bestilles. Det er bare polet i Sandvika og på Tjøme som har denne i sine hyller. Men la ikke det hindre deg, bestillingsutvalget er der for å brukes.
Den ser fantastisk god ut! Jeg elsker sjømat så den må nok prøves ut. Takk for vintips! : )