TORSDAGSTIPSET: Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2018

Torsdagstipset i dag er Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2018. Denne har jeg bestilt fra bestillingsutvalget tidligere, men i september ble den lansert som nyhet i basisutvalget (kategori 5). Det er hyggelig.

Bak Domaine Rijckaert, står belgieren Jean Rijckaert. Han har bodd i Burgund siden 1990 og eier 4 hektar vinmaker nær Macon. Som mange andre i Burgund har han kastet et blikk på nabodistriktet Jura og i 1998 etablert han en vingård der også.

Les også: Søt spesialitet fra Jura

Jura er et svært spennende område med mange geologiske videverdigheter som har blitt til gjennom millioner av år. For over 65 millioner år siden var området dekket av sjø. Da sjøen trakk seg tilbake kollapset grotter og hulrom. Sedimenter, sand og stein ble blandet hulter tilbulter. Alpene reiste seg og trykket Jurafjellene mot Burgund. Dette gjør topografien mer kompleks enn i Burgund og man får soleksponering fra mange ulike retninger. Her kan man virkelig leke seg med druematerialet.

Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2018
Varenr. 5971201 – kr 229,90

Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2018 er 100 % chardonnay fra østvendte vinmarker med morgensol. Druene høstes for hånd, presses forsiktig og spontangjærer. Videre modning i 18 måneder på gamle eikefat. Pære, gule epler, krydder og et hint av terpentin på duft. Fyldig og rik, saftig frukt, sitrus og epler, krydret fatkarakter som glir harmonisk inn i frukten. Nøtteaktig finish. 88 poeng

Siden det er fårikålens dag i dag er jo dette en vin man kan prøve. I tillegg til riesling og champagne står fatlagret chardonnay på min fårikalvin-liste. Passer også godt til laks, piggvar og lyst kjøtt.

Finn denne vinen hos Vinmonopolet


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: