Torsdagstipset: Spansk tre-liter til hyggelig pris

Vicente Gandia er ikke den gamle vinbonden i gummistøvler som stryker kjærlig over klasen med druer og forteller om sin familiehistorie. Neida, Vicenta Gardia er Valencias største produsent med en årlig produksjon på 35 millioner liter og eksport til rundt 90 land. Bedriften er familiedrevet og det er fjerde generasjon Gandia som nå sitter ved roret. Vinene kommer fra egne marker, innkjøpte druer og innkjøpt vin. Målet er å lage gode viner til gunstige priser. Det mest kjente merket fra produsenten i Norge er nok den gamle traveren Marqués de Chivé, men Vicente Gandia har flere rimelige viner i porteføljen.

Hoya de Cadenas Old Vine Garnacha var nyhet på polet i juli. Jeg har ingen spesiell hang til pappvin generelt, men dette er en tre-liter det er verdt å prøve.  Fruktig og bærdominert duft av kirsebær og jordbær, noe krydder. I munnen saftig og frisk frukt i retning av solmodne jordbær, moreller og boysenbær med et streif av grønne urter. Middels fyldig vin med bløte, snille tanniner. Mangler noe på konsentrasjon og kompleksitet, men har en fin kirsebæraktig ettersmak og er lett og like for de fleste. Godt kjøp.

Hoya de Cadenas Old Vine Garnacha BiB (vareprøve)
Varenr.  5275906 i Basis (kat. 6)
Pris: Kr. 379,90

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: