Godt til hjort

Helgen byr bestandig (iallefall nesten) på gode vinopplevelser. Fredagskvelden var det flatbiff av hjort som skulle fortæres. Mørt, saftig og perfekt stekt. Jada, det var jeg som stekte den, men etter å ha stekt elg, hjort og rådyr flere ganger ukentlig i 12 år begynner jeg å få teken på det. Hjortbiffen ble brunet i godt smør i stekepannen før den havnet i ovnen på 125 grader. Der koste den seg til steketermomenteret viste 57-58 grader. Så fikk den hvile et kvarters tid mens jeg lagde ferdig resten av tilbehøret. Soppsaus med god kraft og fløte, sellerirotmos og brokkoli. Mandelpotet fra Oppdal til.

Jeg hadde funnet fram to viner jeg hadde lyst til å prøve. Saxeolum Terres de Vinnae 2006 (#57782 – kr. 340,-) fra Domaine Cheze og Les Vignobles de Seyssuel. Denne mørke, fløyelsrøde vinen viser seg ikke frem med det samme. Den er lukket. Men etterhvert dukker det opp noen fioler, litt lær og stall og vanilje. Fyldig vin med lekre tanniner, god konsentrasjon og lang ettersmak. En tanke for hardt eiket, det dekker over syrah-frukten som ligger under. Mulig det kan gå seg til over tid, men slik den er nå er den noe ute av balanse. Smaken domineres foruten eik av bjørnebær, lær og skogsbær. Goid vin som bare blir bedre utover kvelden.

 

Kandidat nummer to er Bordeaux-vinen Ch. du Glana 2005 innkjøpt på Tax-free på Gardermoen til kr. 175,- Denne vinen hadde sitt hjem i St. Julien før den havnet på Geitastranda. Duften er noe jordlig først. Den er lukket og anonym, men åpner seg fint utover kvelden. Etterhvert kommer det fram noe blyantviss, men fruktkarakterene er ikke særlig framtredende. Vinen er fyldig og fast, pent eiket og med en struktur jeg liker veldig godt. Solbærfrukt som sammen med moreller og et ørlite mineralsk preg kan omtales som god frukt. Et godt kjøp syns jeg, men en forholdsvis enkel Bordeaux-vin. Hjorten på tallerkenen smakte bedre av disse to vinene. Det lille jordlige og lærpreget passer godt med vilt. Samtidig er tanninene ganske snille til tross for at det er unge viner. God match!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: