TIRSDAGSTIPSET: Merry Christmas Claret Bordeaux 2016

Vin med julemotiv er som regel ikke det helt store, det er ofte mye gimmick og lite substans. Derfor ble jeg overrasket da jeg smakte Merry Christmas Claret 2016. Dette var sannelig ikke verst!

Claret er navnet engelskmennene ofte bruker om Bordeaux-vin. Denne vinen er fra østsiden av Bordeaux og er utvalgt av importør Hedoni Wines i samarbeid med ekteparet Piat hos Château Couronneau. Slottet er sertifisert både økologisk og biodynamisk og jobber iherdig med kvaliteten på druene sine. Det merkes, det er veldig god druekvalitet i denne vinen. Vinmarkene ligger på 180 metor over havet, noe som er veldig høyt til Bordeaux å være. Vinen er laget på 100 prosent merlot, gjæret og modnet på ståltank. 

Duft av plommer, svampete fruktkake (christmas pudding), lær og lakris. Fyldig vin med stor og bløt munnfølelse. Tanniner griper inn midtpartiet og gir en fin fasthet i strukturen. God og solid frukt, smak av plomme, skogsbær, litt urter og bakt paprika. 14,5 % gir en litt heit finish, men det fungerer. Vellaget og druetypisk. 85 poeng

Merry Christmas Claret er en hyggelig julepresang til en rimelig penge. Den kan fungere godt til pinnekjøtt med sin fylde og sødmefulle frukt. Passer også godt til hjort og and.

Merry Christmas Claret Bordeaux 2016
Varenr. 10481801 – Kr. 139,90

Denne vinen er mottatt som vareprøve.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: