Smekker syrah fra Saint-Joseph

Hver gang jeg smaker vin fra Saint-Joseph i Nord-Rhône tenker jeg at dette må jeg drikke mer av. Vinene herfra kan drikkes tidligere enn sine kraftfulle naboer og de beste viser en så betagende frukt som minner meg på at kjølig og langsomt modnet syrah er noe av det beste jeg vet.

752701-1-2

Guy Farge Saint-Joseph Terroir de Granit er en klassisk syrah fra Nord-Rhône laget på druer fra gamle vinstokker dyrket i granittjordsmonn.
Spennende duft av skogsbær, moreller, bjørnebær, lett streif av fatkrydder, nellik, vanilje, kjøtt, jod og et dryss nymalt pepper. Pent fyldig vin med krisp syre og glatte tanniner som rasper ørlite i finish. 12 måneder på store fat gir et mildt eikepreg som støtter frukten uten å dominere. Flott intensitet og konsentrasjon, elegant, kirsebær og bjørnebær med hint av jod/blod/jern og lakris på smak. Frisk og lang ettersmak. Harmonisk vin med typeriktighet for appellasjonen. Meget god. 89p
Lekkert til vilt eller en grillet biff.
Guy Farge Saint-Joseph Terroir de Granit 2014
Varenr. 752701 i BU – Pris: kr. 232,90
Blend Wines

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: