Strålende hvitvinskjøp til vakre sommerkvelder

Gradestokken har knapt krøpet over 15 grader på de trønderske breddegrader før i sommer, men nå ser det ut som om det skal bli noen dager der hvitvin på terrassen kan gå an. Eller til rekene. Eller til noe annet. Her er fire strålende hvitvinskjøp til vakre sommerkvelder. 

Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2016
Varenr. 3045301 i basis (kat. 3) – Kr. 169,90
En fantastisk god alvarinho fra Vinho Verde, Portugal. Duften bærer preg av tropisk toner i retning ananas og banan. Munnfølelsen er velsmurt med god konsentrasjon og rund fylde. Pære, knapt moden mango og tropiske hint på smak og alt frisket opp med lekende syre. Snasen sak til grillede skalldyr, grillet fisk og tapas.

The Crossings Sauvignon Blanc 2016
Varenr. 222606 i basis (kat. 4) – Kr. Kr. 449,90
Typeriktig og moderne sauvignon blanc fra New Zealand som nærmest spretter opp av glasset med masse gress, urter og stikkelsbær på duft. I munnen mer tropisk frukt som kiwi, lime, stikkelsbær og pære. Dette er en pappvin for terrassen for alle de som liker en lett utagerende sauvignon blanc med masse smak. Kjekk sommer-proviant i kjøleskapet. Best uten mat, men fungerer til et sjøbasert “alt mulig” måltid på grillen.

Louis Moreau Chablis 2016
Varenr. 3298001 i basis (kat. 6) – kr. 174,90
Chablis har hatt noen tøffe sesonger der frost og hagl har ødelagt avlingene. Det begynner derfor å bli vanskeligere for importørerene å få tak i nok de populære dråpene for å tilfredsstille chablis-tørste nordmenn. Så vi får drikke mens vi kan, og ny årgang fra Louis Moreau er verdt en smak. Duft av epler og østers. Frisk, leskende syre, knasende grønne epler med streif av salte kalkmineraler som blir med ut i en lang ettersmak. Meget god chablis til gunstig pris. Aperitiff, laks, salater, fiskesuppe og reker.

Wittmann Riesling Trocken 2016
Varenr. 2083001 i basis (kat. 6) – kr. 159,90
Wittmann sine tørre rieslinger i 2016-årgang er virkelig flotte, og selv denne “enkle” gutswein’en til 160 kroner har strålende kvalitet. Her er det intensitet og konsentrasjon, en slank syre frisker opp det modne fruktuttrykket som preges av sødmefulle, gule epler, hint av tørket aprikos, grapefrukt og noe som minner om humle i øl uten at det smaker øl. Frisk og lang ettersmak. Til reker, spekemat, sushi eller alene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: