Torsdagstipset: Cantina Segreti Reserva 2014 – mye vin for penga

Denne ukas torsdagstips står i billighylla, og til 110 kroner flaska får du vanvittig mye vin for pengene. Fredagstacoen er sikret!

Jeg vet ikke hva det er med Casa Santos Lima i Portugal. De lager uhorvelig mye vin, de lager uhorvelig mye vin til svært gunstige priser og de lager uhorvelig mye vin til gunstige priser som er veldig god. Jeg tror jeg skal sette de på besøkslista mi, for dette må jeg snart finne mer ut av.

God kvalitet til rimelig pris er mantra hos Casa Santos Lima. Selskapet er familieeid og henter druemateriale fra ca. 390 hektar vinmarker i Lisboa, Algarve, Alentejo, Douro og Vinho Verde. Hjemmesiden viser fram intet mindre enn 103 forskjellige viner og årlig produksjon ligger på 8 millioner flasker. 90 % av produksjonen går til eksport til 50 land.
Her hjemme har merker som Quinta da Espiga, Bons-Ventos og Portuga hatt en jevn popularitet i mange år. Selv har jeg ofte Alentejo-vinen Valcatrina og Algarve-vinen Al-ria stående i min hylle for hverdagsvin. Ofte vil slike volum-produsenter av billigvin få det til å rykke litt i vinsnobb-foten. Men man kan ikke alltid forsyne seg på øverste hylle. Av og til er det greit å bare drikke noe som er enkelt og godt.

Cantina Segreti Reserva 2014 var nyhet i september. Denne vinen kommer fra Lisboa og er laget på touriga nacional, syrah og cabernet sauvignon. Dufter av skogsbær, moreller og plomme som er på vei til å bli sviske. Fyldig, rund og bløt vin med god konsentrasjon, smak av sødmefulle mørke bær, plommemarmelade, vanilje og krydderier. Snille, myke tanniner, men likevel en fast munnfølelse som strammer opp. God friskhet. Lang ettersmak der frukten sitter hele veien. Skal jeg trekke for noe må det være den kjedelige, gammelmodige etiketten.
Foruten fredagstacoen vil denne vinen passe til grillet kjøtt, krydrede gryteretter og lam.

Cantina Segreti Reserva 2014
Varenummer: 5444801 i Testutvalg –  finnes på lager i 65 butikker
Pris: Kr. 109, 90

Vareprøve fra United Brands

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: