Torsdagstipset: Den kraftige, den leskende og den lekne

I ukens hastige torsdagstips får du forslag på den kraftige, den leskende og den lekne. Alle tre finnes i polets basisutvalg.

 

Den kraftige
Château Coufran har vært i polyllene i en menneskealder og er stadig et godt kjøp. Denne merlot-dominerte Bordeauxvinen fra Haut-Medoc er svært vellykket i 2009-årgangen med stor fylde, god konsentrasjon og sødmefull, moden frukt.  Mørke bær, lakris og snev av lær på duft. Bløt og rund vin med smak av moreller, plomme og hint av solbær. Moderat syre, god lengde med en fast finish. Meget god viltvin, spesielt til hjort.

Château Coufran 2009

Varenr.: 3463701 i Basis (kat. 4)
Pris: Kr. 269,90
Ekjord

 

Den leskende
Østerriksk sjarmør laget på de lokale druene blaufränkisch og St. Laurent. Spontangjæret og ufiltrert med intens duft av røde bær, nykokt råsaft, kirsebær, krydderurter, nesle og svart pepper.  Middels fyldig, bløte tanniner og en frisk, sursøt syre. Lettdrikkelig og god vin med leskende saftighet. Godt kjøp!

Meinklang Burgenland Red 2014
Varenr. 5202401 i Basis (kat. 4)
Pris: Kr. 139,90
Non Dos

 
Den lekne

Hos A.A. Badenhorst Family Wines skal alt gjøres så naturlig og tradisjonelt som mulig. Secateurs Chenin Blanc 2015 er en velduftende chenin blanc med aroma av bivoks, epleskall og aprikos. Fyldig vin med kremet munnfølelse og smak av gul frukt, melon og mandler. Lekende syre som gir vann i munnen, noe kompleksitet og lang, flørtende ettersmak.

Secateurs Chenin Blanc 2015
Varenr.  1695701 i Basis (kat. 4)
Pris: Kr. 156,90
Autentico

2 kommentarer om “Torsdagstipset: Den kraftige, den leskende og den lekne

Legg til din

  1. Jeg synes Coufran har tapt seg det siste ti-året. Den var mye bedre fra 1990-2000. Eller er det alle da andre som bare har blitt bedre?

  2. Hei Morten. Beklager sen tilbakemelding. Jeg er igrunnen enig med de deg, og det er derfor jeg ble så overrasket over at den var så bra nå. Men det er 2009-årgangen som gir det lille ekstra antar jeg. Så får vi se i årene fremover. Så er det selvfølgelig riktig at dette var en av de “fine vinene” vi fikk tak i på 90-tallet før det eksploderte med antall flotte viner i sortimentet. Coufran har fått stor konkurranse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: