Torsdagstipset: Terras Gauda til mat fra sjøen

I det nordvestre hjørnet av Spania ligger Galicia, et paradis for sjømatelskeren, kjent for sitt fantastiske utvalg. Her finnes blekksprut i alle størrelser, utmerkede østers og skjell i ymse fasonger, krabbe, hummer og de underlige krepsdyrene rankefotinger (goose barnacles på engelsk). I Galicia finner vi også Rias Baixas som regnes som et av de beste områdene for spansk hvitvin. Det er albariño-druen som regjerer her og vinene med sin smaksrikdom og friskhet er ypperlig til sjømat, fiskesuppe, kyllingretter, samt et bredt utvalg av tapas.

Rankefotinger spises gjerne naturell med fingrene. 

Terras Gauda er en av de beste produsentene i Rias Baixas, og driver utrettlig forskning i kjeller og vinmark for å produsere de beste vinene. Den rene, enkle albariñoen fra Terras Gauda er typeriktig og aromatisk med duft av hvite blomster og pære. Moderat fylde, leskende, frisk og fruktig vin med smak av fersken og grapefrukt.

Gauda Abadia de San Campio Albariño 2014
Varenr. 511901 i basis (kat. 2) – Pris: Kr. 149,90
Druer: 100 % albariño

Storebror Terras Gauda O Rosal er mer seriøs. For å kunne sette underområdet O Rosal på etiketten må vinen være en blanding av minst 70 % albariño og loureira. Albariñoen her kommer fra en lavereliggende vinmark enn Abadia de San Campio. Det gir mer tyngde i munnen. De andre to druene bidrar til en mer kompleks vin med akasie, tropiske og smøraktige toner på duft. Frisk og sitrusdominert vin med lang ettersmak. Svært matvennlig.

Terras Gauda O Rosal 2014
Varenr. 4558101 i basis (kat. 4) – Pris: Kr. 189,-
Druer: 70 % albariño, 15 % loureira, 15 % caiño blanco

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: