Freia Bakepulver – Billigere enn før krigen

Tidligere i dag kikket jeg etter oppskrifter på julebakst i min lille gullgruve av gamle, håndskrevne kokebøker fra gamledager. Fra den brune notisboka til gamle Milla flagret det ut et avisutklipp. Litt pussig sto det dagens dato, 10. desember, på klippet, årstallet var 1947.

Vi går 68 år tilbake i tid. Freias bakepulverkampanje ruller og går i Nationen. KAKE – som kake SKAL smake er slagordet, og pulveret er faktisk billigere enn før krigen. Har du sett på maken!

Jeg-personen, jeg velger å kalle henne Signe, forteller at hun har fulgt ukeplanen sin til punkt og prikke og at hun i dag egentlig skulle bakt en enkel sjokolade som alle husmødre burde prøve. Men slik skulle det ikke gå. Nei, søsteren til Signe hadde nemlig vært innom kvelden før og hun hadde hatt med seg to egg. Disse eggene ga hun til sin søster som sporenstreks forandret sine bakeplaner uten å betenke seg. Med egg i huset kunne Signe nemlig lage en herlig engelsk formkake som holder helt til julaften hvis man pakker den inn i et klede og legger den i en boks. – Denne oppskriften må De bare prøve, formaner hun og forklarer hvordan dette skal foregå i praksis. Kaken skal stekes på forholdsvis svak varme i halvannen time og Signe er spesielt opptatt av dette med matpapir langs kanten og i bunnen av formen. Det er mange som slurver med slikt, men hvis man husker det slipper kaken lettere.

Så da er julebakstplanen min klar. Det blir en holdbar engelsk formkake til jul. Hvis jeg har egg da…

Klikk på bildet for større versjon

En kommentar om “Freia Bakepulver – Billigere enn før krigen

Legg til din

  1. Så artig! Fikk lyst til å lage den. Men det er vanskelig å lese teksten. Kunne du lastet opp et mer høyoppløselig bilde? 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: