Pecorino – sauegjeternes favorittdrue

Pecorino er navnet på en italiensk ost av sauemelk, men det er også navnet på en drue. Navnet kommer forøvrig fra pecora som betyr sau og henspiller på at gjetere som gikk med sauene sine spiste slike druer underveis.

Pecorino dyrkes hovedsakelig i Abruzzo og Marche i Italia, men finnes også i Toscana, Umbria og Lazio. Den blandes ofte med trebbiano toscano, men har de siste årene kommet mer og mer som endruevin. Pecorino greier nemlig fint alene og vinene er på full fart oppover i popularitet med sin friskhet og saltmineralske streif. Jeg blir mer og mer glad i disse ukompliserte og gode hverdagsvinene. 
Her er tre utgaver i polets basisutvalg.
Zaccagnini Abruzzo Pecorino 2014
Varenr. 1594001 i Basis (kat. 4) – Pris: Kr. 134,90 
 “Pinnevinen” i hvit utgave. Dufter lett av pære og mandler. I munnen frisk og saftig, med et ørlite saltpreg og delikate mineraler over epler, hvit fersken og melon. Vellaget. En god terrassevin, til pai, salat og kylling.
Frentana Abruzzo Pecorino Costa del Mulino 2013
Varenr:  1592001 i Basis (kat. 6) – Pris: kr. 153,90

 

Dufter av fersken, nøtter og sitrusskall med et ørlite dryss av nyplukkede middelshavsurter. Middels fyldig, moden gul frukt med leskende friskhet, ferskenstein og en mineralsk karakter i finish. En god partner til mye asiatiskinspirert mat med fisk og skalldyr.
 
 
  <!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –
 Platinum Sogno Pecorino Colline Pescaresi
Varenr.1593906 i basis (kat. 6) –  Kr. 379,90 for 300 cl
God italiensk pappvin med duft av melon og fersken. Tørr, rund og fruktig vin med tropisk frukt, gule epler og mandler. Saftig og velsmakende boks. Matcher godt til quiche og retter med smeltet ost, f.eks raclette.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: