Heidis musikalske vinliste

Vin trenger ikke bare være lange, nerdete smaksnotater, årganger og rigide bestemmelser om hva som passer best til innbakte kongereker. Vin skal først og fremst være moro og skape glede. Jeg har moret meg med et musikalsk krumspring i vinens navn i dag, og satt sammen en spilleliste av vin-låter av ymse slag. Det er en glede for meg å presentere, helt eksklusivt, min egen musikalske vinliste.

Vi starter opp som seg hør og bør med Hey Brother, Pour The Wine. Det er Dean Martin som forlanger. Han skal man ikke spøke med. Litt mer høflig er The Rolling Stones som ber pent Pass The Wine (Sophia Loren). Nå er det ikke Sophia Loren som fortsetter, men Maria Mena som synger omThis Bottle Of Wine.
Vi rocker på med TNT som også vil ha Bottle Of Wine. Jada. Kom med den. Bring it on. Selv om TNTs vinflaske er vel og bra så er det en fryd for både øre og mere til å gå over til John Lee Hooker. Han har også sans for en Bottle of Wine.
Men en flaske vin er jo noget upresist. Derfor er det godt å presisert vinvalget med Eric Clapton og Bottle Of Red Wine. Rødvin er bra. Det syns UB40 også som er helt entydig på at det er Red Red Wine vi skal ha. Vi drikker jo mest rødvin i vinterhalvåret. Da hjelper det ikke for Nancy Sinatra at hun vil ha Summer Wine. Vi satser på Beaujolais, både sommerlig og rød.
Scrunter fra Trinidad er visstnok både jeger og kokekyndig. Han forlyster seg med Homemade Wine i min spilleliste. Tja, man kan lage vin av så mangt selv om den egentlige definisjonen på vin er gjæret most fra druer. Eartha Kitt lager for eksempel vin av syriner med Lilac Wine. Noe jeg finner besynderlig. Hakket røffere er Alligator Wine med Screaming Jay Hawkins. Ingen silkemyke tanniner der i gården tror jeg.
Det er ikke mye silkemykt over neste låt heller. Vi er tilbake i Norge igjen og metal-bandet Chrome Division forteller om Wine Of Sin. Ikke noe for pusekatter.

Vi setter ned tempoet ned med litt beroligende Pinot Noir fra Sunset Boulevard. Man skal aldri undervurdere effekten av god pinot. Man kan jo bli rent sentimental av mindre, og kanskje havner det noen få Teardrops In My Wine. Det er det Dublin-baserte bandet The Frames som er ansvarlig for tårene.

Noen som ikke tar ansvar overhodet er det islandske bandet Hjaltalín. De har forsyne meg Water Poured In Wine. Ikke stort bedre er Eric Burdon som oppfordrer ufortrødent til å Spill The Wine. Nei og nei, har du hørt på maken.

Mer i min ånd er da jazz-pop-blues-mannen Jimmy Binkley som fyller på med Wine, Wine, Wine. Det kan vi like. Og etter all denne vinen går det som det må gå. Vi får Wine Stained Lips noe Catch 22 tydeligvis også har erfaring med. Slike lepper er verdt en smak, og vi vil hele tiden ha mer…vin.
Jeg liker å smake gammel vin, men ny vin er heller ikke så dumt. Jim Murray er sammen med Bill Gaither, David Phelphs, Michael English og Gary McSpadden er helt gospel-lykkelig over sin New Wine. Det er jo bedre å være glad for ny vin enn å gråte over Yesterday’s Wine. Litt country må man også ha på en spilleliste og Willie Nelson representerer med gårsdagens vin. Vi får håpe den har stått kjølig med korken i slik at den ikke er totalt oksidert.

Jeg avslutter denne lille vinøse spillelisten med en israelsk vinblanding ført an av Eitan Masuri. Jeg forstår dessverre ikke teksten i Wine Songs Medley, men det er sikkert en lystig affære.

Heidis musikalske vinliste i sin helhet kan du finne her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: