Restemat av laks

Her i huset bruker vi nesten utelukkende villaks når vi har rosa fisk på menyen. Fisken kjøpes på sommeren fra et par gode kontakter som setter laksenot. Jeg kjøper gjerne 4-5 fisker mellom 2-6 kilo som havner hele i fryseren.

Sist helg tok jeg opp en rugg på 4,4 kilo av fryseren. Halestykket på ca. 1 kilo ble til gravlaks med einebær, mens midstykket ble bakt i folie i ovnen. Etter endt søndagsmiddag var fortsatt laks igjen. Fiskegrateng hadde vi nettopp hatt, og jeg hadde lyst på noe annet. En lettvint lakseform med ostesaus så dagens lys, til glede for små og store.

Lakseform med ostesaus
(stor porsjon, nok til 6 personer)

1 stor blomkål i buketter
ca 400 gram Penne Tricolor (pastarør)
500 gram kokt laks

Ostesaus:
12 dl H-melk
1,5 dl hvetemel
200 gram revet ost
salt og pepper

Del blomkålen i buketter, og kok de knapt møre i lettsaltet vann.
Kok pastarørene etter anvisning på pakken. Jeg valgte her den trefargede varianten, både for farge og smak.

Kok opp 1 l. H-melk i en kjele. Rør ut mel i 2 dl melk og jevn sausen. La det småkoke til melsmaken er borte. Ta kjelen av platen og rør inn den revne osten til den er smeltet. Smak til med salt og pepper.

Ferdig kokt laks deles i biter i ønsket størrelse.

Bland godt avrent blomkål, pasta og laks i ostesausen. Ha det hele i en godt smurt form og gratiner i forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 min.

Gratengen ble godt mottatt. 10-åringen ytret noen svake blomkålprotester, men spiste en solid porsjon likevel. Lettvint, sunt og godt.

Drikke: Til lakseformen drakk vi kaldt vann fra egen kilde som ligger 120 meter under jorden. Det passet utmerket. Kranvann fra offentlige vannverk går greit det også.

Penne Tricolor

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: