Min Lille Vinøse Årskavalkade 2010

Tilbake etter en aldri så liten julebloggpause på et par uker for å prøve å komme ajour med alskens gjøremål og for å bli kvitt en ilter forkjølelse som trøblet det til med julens planlagte viner. Ingen vits i å kaste bort gode viner på tett nese og manglende smak. Grem!
En noe “vin-tam” jul er derfor ikke noe å berette om, så jeg gjør en aldri så liten årskavalkade istedet. En bitteliten en. Det er så populært med slike kåringer i disse dager.
Beste vinopplevelse: Alltid vanskelig å velge for det er mange viner på et år, men smakingen av Ch. Ausone 1945 rager svært høyt. Se bloggposten fra denne fantastiske smakingen her.
Største skuffelse: DRC Richebourg 1969 – Smakt i begynnelsen av desember 2010. Dette viser hvordan høye forventinger gjør at man faller svært langt ned. Smaksnotat lyder følgende: 1969 DRC Richebourg (ca. 5500 kr.- auksjon) Brun farge. Duft (?) av soyasaus, buljong, nesten madeira, gammel sviske og tørket fiken. Gammel vin med tørket frukt. Emmen plomme, oksidert eple, nesten calvados-smak uten alkoholen. Nesten ingen tanniner igjen, varer en grei stund, men mangler det meste. Etter 10 min.: Ektrem smak av buljong og nype. Sukk. Mest sannsynlig lagret feil. …og jeg som hadde gledet meg sånn til denne!


Beste reise: Septemberturen til Ontario i Canada med Roger Waters og The Wall i Toronto. Yes! Yes! Yes! Min personlige konsertanmeldelse finner du her. På vinsiden var dette også en god tur, med interessante viner og imponerende vinprodusenter (og noen av husene deres). Veldig morsomt å bli tatt så godt imot av alle produsenter. Inniskillin (bildet under) hadde virkelig lagt seg i selen, og dekket opp et bord i vinmarken der de serverte frosne druer (fryst ned i januar) og smaking av Icewine.

Mest lærerike reise: Maule-turen til Chile forandret noen forutinntatte holdninger til Chile. Joda, de store dominante vinfirmaene pøser ut mye billigviner, fruktdrevne, søtladne og eikede. Men det er mye mer å se på i Chile. Chile har nå et økende antall av små, ekte vinprodusenter som absolutt er på rett vei. Vi skal ikke være utelukkende kritiske til de store firmaene heller. Selv om de kjører på med kommersielle bestselgere så kjører de også på med mange spennende sideprosjekter som er verdt å se nærmere på. De forsker på tekniske saker og ting og utforsker nye områder. Ta en titt på denne reklamen for den nye vinen Kankana del Elqui fra Vina San Pedro (De med Gato Negro, vet du). Jeg ble imponert da jeg smakte den i Chile, og krysser fingrene for at den kommer til Norge.

Særeste restaurantbesøk: Snake House i Kambodsja. Ikke bare årets særeste, det særeste noensinne! Jeg lo meg gjennom hele måltidet. En liten sak fra dette besøket er snart klart. Følg med i morgen!
Dette var noen av mine høydepunkt. Hva var din beste (vin)opplevelse i 2010?

En kommentar om “Min Lille Vinøse Årskavalkade 2010

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: