Bomber og granatepler

Det hender jeg kjøper granateple. Full av antioksidanter og veldig sunt skal det være. Men hva i all verden skal man bruke det til? Man bruker det i Campari… og til grenadine. Men det er jo ikke noe man ordner hjemme. De røde frøene er veldig gode å spise for seg selv, men det er jo så mange av dem. I går hadde jeg frøene i en salat. Det passet godt, syrlig-søtt. I glasset hadde jeg en rosa musserende vin fra Italia mens jeg plukket løs frø i massevis. Ehem… her passer det å komme med en liten digresjon, eller egentlig ikke digresjon for det handler om granateplet. Jeg hadde plukket ut en mengde frø da min mann kom inn.

– Hva er det med deg? spør han og ser litt bekymret på meg.
– Du har røde prikker i panna. …og her på halsen, og i kinnene.
– Har jeg det? sier jeg forskrekket. Kanskje det er stikk. Jeg kjente det var noe som beit da jeg mjølka i kveld.

– Hele ansiket ditt er fullt.
Jeg stormer bort til speilet. Ganske riktig. Hele ansiktet mitt er fullt av røde små prikker. Illrøde. Granateplerøde. Det var ingen insekter som hadde angrepet. Det var et skikkelig granatepleangrep. Jeg var bombardert med rødfarge. Masse antioksidanter som er godt for huden. Nok et bruksområde oppdaget.
Vi går tilbake til den musserende vinen i glasset. Ca’ Val di Rosé (# 52229 – Kr. 109,90) er laget av 65 % pinot grigio, 65 % pinot nero. Den er lys, lys rosa i fargen. Minner litt om stekt fjellørret i fargen. Aromaer av blomster og hvit fersken. Nær halvtørr stil, fruktig, enkel, saftig, med noe mineraler, smak av hvit fersken. Fin bitterhet i finish. Vinen er god den men den er litt smaksfattig. Kan den være basis for noe kanskje?
Jada, granateple selvfølgelig. Jeg tok en håndfull granateplekjerner i glasset. Lekkert! Smaken endret seg ikke noe større, men den ble litt friskere og så var det artig å tygge litt på frøene innimellom. En morsom sommeraperitiff.

2 kommentarer om “Bomber og granatepler

Legg til din

  1. Først av alt må jeg si jeg likte bildene veldig!
    For det andre er jeg helt enig med at granateple passer ypperlig i salat. Sommersalater eller mer dessertrelaterte salater. Eller i pai, margarita eller sammens med lam!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: