Torsdagstipset: Fresita- jordbær på flaske

I dag starter Kibneb festivalen i nabobygda Lensvik. En bitteliten og stilig festival med høy jordbærfaktor og egen jordbæropera “Såmmår Tå Goill”. Hva passer vel bedre da enn å anbefale en jordbærduftende aperitiff før man går i jordbæroperaen?

Fresita (# 34205, – kr. 99,90) er en musserende vin fra Chile, laget av druetypene moscatel, chardonnay og sauvignon blanc. Den musserende vinen tilsettes jordbærjuice, laget av håndplukkede jordbær fra Patagonia. Patagonia er en geografisk region som ligger helt sør i Sør-Amerika, ved foten av Andesfjellene.

Fresita har en lys rød farge. Den ser lett grumset ut i glasset, men det er ikke grums, det er jordbærrester. Vinen har en aromatisk duft av jordbærsaftis og bringebærdrops. Den er et sted mellom halvtørr og søt, med et frisk og naturlig jordbærpreg. Jordbærdrikker kan lett virke kunstig, men denne smaker ordentlig jordbær. Lang og behagelig i munnen, med svak bitter finish. Vinen er bestillingsvare, men finnes i en rekke polutsalg over hele landet.

Fresita er en god og annerledes vin. Dette er ingen matkompanjong, kanskje med unntak av jordbær. Drikkes godt avkjølt. Mens vi venter på trønderbæra…

I Glasset hever glasset og ønsker Kibneb lykke til med festivalen!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: