Knallgode knekkebrød

I dag får du en oppskrift på knekkebrød. Men knekkebrødene kommer med en advarsel: Du kan lett bli hekta! Jeg kjenner jeg blir nervøs når boksen nærmer seg tom. Da må jeg snarest bake nye.

Det var min mor som startet å bake disse knekkebrødene fulle av sunne frø. Jeg ertet henne i lengre tid for det. Jeg sa man kunne henge de opp i trærne og bruke de som fuglemat. Men det var før jeg smakte på de… Nå erter jeg ikke lenger. Men når det er sagt, husets to marsvin er minst like glade i knekkebrødene som meg.

Oppskriften kommer fra Grete Roede, noe som jeg tar som en garanti for at de er sunne og godt for kroppen. Det er jo en ekstra bonus.

3 dl sammalt rug, grov

3 1/2 dl havregryn, lettkokt

1 dl kruskakli

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

2 dl solsikkefrø

1 ts salt

7 dl vann

Jeg har eksperimentert med å bytte ut kruskakli med havrekli, og solsikkefrø med gresskarfrø. Det ble også vellykket.

Sådann gjør man:

Alle frø + salt blandes godt. Så tilsettes vann til det blir en grøt. Jeg liker å bruke foodprocessor til dette. Da syns jeg konsistensen blir best på de ferdige knekkebrødene.

Røren has på to bakepapirkledte stekeplater. Glatt pent ut, og pass på at det ikke blir for tykt lag. Rut opp passende knekkebrødruter med slikkepott. Stekes på varmluft 180 grader i ca 40 minutter. Åpne ovnsdøren underveis slik at damp slipper ut.

Senk temperaturen til 100 grader. De ferdige knekkebrødene knekkes fra hverandre og legges på rist. Nå skal de få tørke i 45-60 minutter i ovnen slik at de blir sprøe.

Avkjøl knekkebrødene og oppbevar de i tett boks.

Knallgodt!

2 kommentarer om “Knallgode knekkebrød

Legg til din

  1. Ja, helt enig med deg. De knekkebrødene er vanedannende….Jeg klarer med ikke lenger uten, drar dem til og med meg på jobb som niste.

    I tillegg til det du har oppi, tilsetter jeg gresskarkjerner og hakka valnøtter.

    Ha en flott sommerkveld.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

Oppdag mer fra I Glasset

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese