Jeg reiser til Kambodsja!

I morgen drar jeg til Kambodsja på ferie. Og forresten, til alle dere tyver der ute som måtte ha forvillet dere inn på bloggen: Ha dere ut! Neida. Det jeg skulle si var at hjemmet er bebodd selv om jeg ikke er hjemme, og at det er en aldeles ufattelig farlig Basset Hound som vokter dørterskelen.
Nåja, han er ikke særlig skremmende kanskje, men like fullt drar jeg på ferie. Jeg skal nyte noen flotte dager i Phnom Penh, noen suverene dager i Siem Reap, og til slutt en ukes tid i vannet i Sihanoukville. Når vi som turister inntar fremmede land for å kose oss, synes jeg vi bør sette oss inn i historien, kulturen og skikkene der vi er. Kambodsja er et land med en sterk historie. Terrorveldet med Pol Pot og Røde Khmer er et mørkt kapittel som skjedde for bare få år tilbake. Jeg regner med å bli sjokkert, trist, glad, inspirert, stresset, forundret og også avslappet på denne reisen. Jeg skal som vanlig skrive min reisedagbok, men er usikker på hvor mye jeg får lagt ut her på bloggen. Titt gjerne innom jevnlig.
På vinfronten i Kambodsja venter jeg ikke å finne altfor mye spennende. Det finnes en vinprodusent utenfor Siem Reap. Chan Thai Chhoeung dyrker tre røde druesorter. Den allstedsværende shiraz og de ukjente (for meg ihverfall) black queen og kyoho. Vinen gjærer i fem måneder på tank og er tilsatt eikeflis for å få litt eikekarakter ifølge en artikkel fra Things Asian i 2005. Vi kan jo krysse fingrene for at det har blitt gjort noen forbedringer de siste fem årene, men stort håp for imponerende kambodsjansk vin er det nok ikke. Men kambodsjanerne har dog en ølsort som skal testes ut, Angkor Beer og så regner jeg med at det blir noen gode smaksopplevelser av importerte viner i glasset. Følg med!

En kommentar om “Jeg reiser til Kambodsja!

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: