Fiskegrateng og hvitvin til lunsj

Det er sommer. Skikkelig sommer, med sol og varme, og sparsommelig med innlegg på bloggen merker jeg. Det meste foregår utendørs nå om dagen. Som bonde kan man heldigvis bestemme store deler av arbeidsdagen sin selv. Selv om sommeren er en svært travel tid, med innhøsting av for og mange andre nødvendige gjøremål er det også mulighet til å ta en tidlig kveld eller en lang lunsj en gang i mellom. Forleden kveld tok vi en snartur på fjorden for å fiske. Det ble en 4-5 fisker. Torsker og en liten sei. En av torskene spiste vi samme kveld, mens resten ble til fiskemat. Lunsj i dag besto derfor av hjemmelaget fiskegrateng med potet og salat. En god fiskefarse med egg, smaksatt med gressløk og hvit pepper ble til 16 fine fiskekaker til senere middager. Takk til havet for slik rikdom. Fiskegratengen til lunsj fikk følge av et glass hvitvin. Tre-literen Cantina Bianca (# 50764 – kr. 329,90) er laget av druene trebbiano og pecorino, og dufter av melent eple, nedfallsfrukt og blodgrapefrukt. Middels fyldig, smak av modne, gule frukter, grapefrukt, melon. Den kunne med fordel vært friskere etter min smak, men en grei og anvendelig hvitvin. Passer ypperlig til fiskegratengen og andre hverdagsretter med fisk. Fortsatt god sommer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: