Til topps i Marche

Her sitter jeg og smaker vin i Marche, Italia. Jeg er på Selezione Nazionale Vini da Pesce 2009 og bedømmer viner på harde livet. Jeg ankom Ancona på tirsdag, og hadde en suveren dag alene før resten av gruppen kom. Vi bor på hotellet Monteconero, et gammelt kloster med en fantastisk beliggenhet på femhundre meters høyde med utsikt til Adriaterhavet. En tur innom hjemmesiden anbefales. Første dagen gikk jeg en lang tur på en gammel sti fra hotellet og ned mot havet. Nydelig utsikt, og god trim. Spesielt hjemturen som var bratt og svingete og lang.

Gårsdagen gikk turen til den lokale stranden i Sirolo før vi begynte det offisielle programmet på ettermiddagen. Stranden bød på asurblått vann omkranset av hvite fjell og hvite bygninger med blå dører og vinduer. En liten strand med få mennesker, nesten som å ha sin egen private lille plett. Vannet var dog noe kaldt. Ettermidagen bød på mye italiensk snakk. Italienerne snakker mye, men sier ikke så mye likevel. Mange ord for å uttrykke lite. Men sjarmerende er det. Så var det å ta fatt på første runde med vinbedømming. Jeg er i jury nr. 2, som består av to journalister og fem ønologer. Vi prøver 33 viner fordelt på to sesjoner med 30 minutters pause mellom. Alt er veldig stilig. Vi sitter på hver vår pult som til eksamen. Fem rader med syv på hver rad. Hver rekke har egen sommelier (vinkelner) Sommelierene presenterer vinflaskene som er kledd i sorte sekker med nummer på. Alle viner prøves blindt. Vi har fire minutter på hver vin før neste vin kommer. Da skal vi fylle ut poengskjema og regne sammen sluttsummen. Det er ganske heftig tempo, men det går greit. Vi prøvde 33 viner i går, og startet i dag morges med nok en sesjon av 33 viner. Nå har vi hatt lunsj, og en times fritid før det er på’n igjen. 33 viner i full fart. Håper på noe riktig godt denne gangen. Det er langt mellom de virkelig store godbitene foreløpig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: