Matkatastrofe i Grekenland

Ankom Hellas i går kveld, og ventet i en lang stund på flyplassen på bussen som skal ta gruppen til hotellet. Vi skulle stoppe for middag på veien. Turen skulle ta omlag 1,5 time og etter 2,5 timer og ingen middag å se ble vi litt urolige. Omsider var vi framme og en trivelig restaurant i sjøkanten ønsket oss velkommen. Det gjorde også vår vert, en eldre greker som kalte seg for gåsemor. Hmm, suspekt, meget suspekt spør du meg. Vi fikk et glass hvitvin laget av den lokale druesorten lagorthi fra en vinmark rett borti fjellsiden der. Den var god og frisk og minnet litt om trebbiano. Måltidet var en katastrofe. Forretten var bra. Salat med nydelige tomater og grønnsaker, og blekksprut (calamari). Resten var ille. Først en ihjelkokt torskelignende sak som ikke smakte stort. Deretter en sverdfisk som var så overstekt at det var som å tygge skumgummi gjennomtrukket med fett og tran. Det hele ble rundet av med en kremdessert der kremen hadde blitt sur. Sukk, dette lover ikke så godt. Vinene var heller ikke noe særlig. Av de syv vi prøvde var det bare et par som gikk an. Den beste var Tetramythos 2008 som hadde eksellent syre og smak av sitrus og stikkelsbær. Vår venn, gåsemor, formante oss om å være forsiktig med maten her i Hellas. Ellers kom vi til å legge på oss to kilo på disse dagene. Ingen apettittvekkende komentar spør du meg. Men hvis maten fortsetter på dette viset blir kiloene ingen problem. Det blir en spennende dag i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: