Vidigal og mangokylling med chili

Tidligere fikk jeg en oppfordring fra bloggen Villmarkstausa om å prøve hennes oppskrift på Mangokylling med Chili sammen med vinen Vidigal. Oppskriften hørtes spennende ut så dette fikk jeg lyst til å gjøre. Oppskriften er altså kort fortalt strimlet kyllingfilet i en saus av fløte, mangochutney, paprika, rødløk og chili. En rett jeg likte veldig godt, god balanse mellom sterkt, søtt og fedme til nøytral og mager kylling. Etter vår reise til India i januar (se uttalige blogginnlegg januar 2009) med to ukers intenst og til tider ufrivillig inntak av kylling har ikke familien helt fått den store lysten på kylling enda, men dette smakte virkelig godt. Vinfølget til denne retten var billigvinen Vidigal 2005 til kr. 89,90. Dette er en portugiser laget av 70 % tinta roriz, 15 % tinta miuda og 15 % camarate. Vinen har fiolettrød farge og et ungdommelig utseende. Ren fruktighet og smak av kirsebær, skogsbær og moreller med innslag av fat. Fruktdreven og sødmefull vin, rund men med ok struktur. Godt kjøp. Matretten er i utgangspunktet ikke så lett å sette vin til, og en dyr og fiiin vin vil være bortkastede penger. Men Vidigal 2005 klarer brasene godt. Vinen tar igjen mangosmaken og den sødmefulle fruktigheten svaler det sterke chilikrydderet. Hverken vin eller mat overdøver hverandre.

En fin-fin mat og vin anbefaling fra Villmarkstausa!

En kommentar om “Vidigal og mangokylling med chili

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: