Herlig Pinot Noir fra New Zealand

Jeg er i det eksklusive hjørnet for tiden og vinene drukket i det siste har alle krøpet godt over 200 kroner. Men deilig er det. Helgens beste røde var Seresin Leah Pinot Noir 2006 (#49769 – Kr. 224,-) fra New Zealand. Ren, intens, typeriktig og tydelig pinot på nesen. Duften smyger seg inn i neseborene og beveger seg opp til, ja vil nesten si sjelen. Pinot noir har en tendens til å påvirke det sjelelige aspektet av smakssansene hvis det da eksisterer noe slik. Bringebær, appelsinskall, hint av vanilje, moreller og jordbær av den typen som ligger solvarme på jorden kommer tilslutt. Frisk, saftig og kraftig vin i munnen. Kompleks, med smak av jordbær, fat og kjølige røde frukter og bær. Mineralsk underkarakter, små dråper av mandarin, jern og blod, lang ettersmak og behagelig varmende alkohol. Dette er en skikkelig god pinot fra New Zealand, og en vin som setter spor (neida, jeg snakker ikke om rødvinsflekker). Eller håndavtrykk hvis vi lar oss inspirere av etiketten.

En kommentar om “Herlig Pinot Noir fra New Zealand

Legg til din

  1. Dette er nok noe av det beste av Pinot Noir jeg har prøvd Fra New Zealand, fikk denne på blindprøving på Kulinarisk Akademi, å den var vanskelig å spotte til NZ.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: