Sol og vin

Denne helga bød på deilig solskinn, dugnadsarbeid i Skjærereiret og gode viner.

Fredagskvelden bød på to lekre viner, begge slippes som nyheter i mai. Jeg laget pai, en Quiche med bacon, paprika, ost og egg. Ikke så lett med vin. En grønn salat ved siden av gjorde ikke saken bedre. Kveldens hvite vin var glimrende følge. Proidl Riesling vom Urgestein 2007 Seftenberger Pfeningberg (#58384 – ca. kr. 270) Senftenberger er byen, Pfeningberg er navnet på vinmarken og vi befinner oss i Kremstal i Østerrike. Langt og vanskelig navn, mulig jeg også har rotet til rekkefølgen på ordene i farten denne morgenen, men innholdet var nydelig. Mineralsk duft med melon og pære som framtredende. Frisk og syrlig, fet i munnen, stram, flott riesling med mineralsk underpreg og fersken og grapefrukt i munnen. Lang ettersmak og pent integrert 14 % alkohol. Etter to dager i åpnet flaske er den fortsatt flott. Denne vinen forteller meg hvrfor jeg liker østerrisks riesling bedre enn tysk. Strammere og slankere.
Rødvinen var ingen god partner til maten, men du verden hvor godt den smakte som dessert.
Le Roc des Anges Carignan de 1903 (#51447 – kr 249,-)Druen er carignan fra gamle vinstokker plantet i 1903. Årgangen er 2006. Tett, blåfiolett farge. Vaniljearoma dekker noe, men så får vi jordmineraler, mint, røyk, moreller, en konsentrert aroma midt opp i nesen. Fyldig i munnen, fruktig men mer mot tung og bærsødmefull enn ung fruktighet. Konsentrert og noe voldsom, men vellaget. Bløte, modne tanniner. Noe for eikedominert, men det er ikke skjemmende og vil muligens gå inn ved alder. Skikkelig kraftbombe jeg vil prøve til rype ved en senere anledning. Sødmefull og smaksrik, uten harde tanniner.
Søndag var det dugnad i Skjærereiret, som er det eminente navnet på mamma sin hytte på Skjæret. Nå begynner det å bli fint rundt den relativt nybygde hytta, og jeg gleder meg til spa-bad med utsikt over fjorden senere i sommer. Gjerne med et glass champagne i hånden. Bildet er førøvrig tatt i jula 2007.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: