Siste dag i Argentina

Siste dag i Mendoza og Argentina er over. Planen idag var å ri/sykle på tur før det ble smaking. Personlig hdde jeg foretrukket å få smakt så mye som mulig i dag for å få størst mulig utbytte av reisen her i Argentina. Jeg var derfor ganske irritert der jeg syklet bortover veien til en hacienda fem km lenger borte. “Hvorfor sykler jeg rundt i ødemarken istedet for å prøve vin” tenkte jeg. Halvveis byttet vi på sykkel og hest, og det ble nok en ridetur på meg. Lurer på om jeg kanskje skulle skrive en hesteartikkel fra denne turen, for det føles som det har handlet mye om hest også. Etter te og kaffe på haciendaen bar det endelig tilbake for litt smaking…trodde jeg. Det ble det ikke. Det ble lunsj. Forspiste som vi allerede var forsynte vi oss forsiktig av empanadas og kjøtt nok en gang. Etterpå ble det endelig litt smaking. Barrel-tasting (skjønt det var ingen barrels, bare stål- og sementtanker). Først en chardonnay og en pinot grigio, begge tiltenkt musserende viner. Så en aromatisk torrontez som var tilsatt gjær idag og fortsatt hadde den søte, aromatiske smaken av druemost. Tilslutt en shiraz under masserasjon som duftet og smakte sånn av epler at det var rent merkelig.
Tilbake i Mendoza by gikk jeg og to av de svenske journalistene for å prøve å få et glass hvitvin ute på en kafeteria. Det fikk vi ikke, men det kom derimot et demonstrasjonstog forbi. Dagen idag er lik 1. mai tror jeg. En sosialistisk fridag med tog og appeller. “Spennende” tenkte jeg og gikk for å ta bilder. Plutselig fyltes det på med mennesker bak meg, og jeg var del av en argentinsk demonstrasjon. Mot kapitalismen så det ut som. Ihverfall var det de ordene som sto på den brennende dingsen kledd i amerikanske farger.

Vi avslutter denne reisen i Sør-Amerika med en middag på restauranten La Sal. God mat, men ikke spesielt god service. Veldig tregt. Servitøren klarte å miste et glass Pisco Sour over meg. Glasset knuste og jeg ble dyvåt nedover hele ryggen og siden. Det er sannelig ikke hver dag en både deltar på demonstrasjon og bader i Pisco. Men jeg fikk låne en jakke og fortsatte måltidet med hyggelige samtaler med nye venner.

Reisen er nesten over, nå venter bare den lange flyreisen hjem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: