Vi blender vin i Mendoza

Det var en trøtt gjeng som slepte seg ut av hotellet mandag morgen. På bussen fra Mendoza satt de fleste og gapte, mens øynene falt tungt igjen når man prøvde å åpne de. Nattrangling er ikke alltid en god ting. Etter 1, 5 time (jepp, det er slik i Argentina også) kom vi fram til Finca La Celia. Her ble vi møtt av Lorena og Marco, sistnevnte en ekstremt lattermild argentiner med italienske aner. Vi startet med omvisning i vinmarkene. Vi ble fraktet med buss da de 4000 hektarene var noe uoverkommelig til fots. Rader med malbec og syrah dekket enorme områder, mens de majestetiske Andesfjellene tronet i bakgrunnen. Vi støter også på noen som plukker druer. Disse var grønne, og jeg tror det var semillon. Plukkerne tok de tunge kurvene med druer på skuldrene og løp så støvskyen sto for å tømme de. De får betalt per kurv. Av og til vil ikke arbeiderne jobbe, forteller Marco og ler. Da de måtte høste druer med maskin fordi plukkerne streiket ble det kastet stein på traktoren.

Så ble det lunsj. Helstekt okse/ku-side på bål som smakte helt nydelig. Dette er Argentina!

Etter lunsj seg trøttheten på, men det varte ikke lenge. Vi skulle blende vår egen vin fra 7 forskjellige viner. Vi gikk sammen to og to, og det ble fort konkurranse mellom Norge, Sverige og Finland. Jeg og journalistkollega Lene prøvesmakte alle vinene og fant raskt uten hvilken vin vi ikke ville ha i blenden. Det var den overeikede malbec’en. Vi diskuterte oss frem til en basevin på malbec og petit verdot. Den brukte vi 60 % av, så tok vi med 10 % merlot for fylden og 30 %ren, økologisk malbec til slutt. Dette var vi ikke helt fornøyd med, så vi endte opp med å bruke 20 % av denne vinen og 10 % økologisk cabernet sauvignon. Vi ble kjempefornøyde. En skikkelig god vin syntes vi. Vinen skal visstnok ligge hos La Celia i seks måneder før vi får den sendt hjem. Det var Finland som vant “konkurransen”. Fire mot tre stemmer. Men vinmakeren syntes vår vin var best sa han til oss etterpå. Det var utrolig morsomt og lærerikt å blende slik.

Vi ble instalert i nok et gjestehus. Et herlig sted, som en oase. Badebasseng, vinmarker utenfor og rustikke, behagelige rom. Et sted å dra på bryllupsreise til, hvis ikke det er for lytt på rommene…

2 kommentarer om “Vi blender vin i Mendoza

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: