Helgen har bydd på brukbare vinopplevelser, og en mindre god. Etter å ha smakt Kellerei Kaltern Weissburgunder 2007 på Vinpuls prøvde jeg den hjemme til reker. Det er bestandig interessant å se hvordan en vin oppfører seg under et måltid. Denne vinen var god til rekene som ble servert på helt tradisjonelt vis med loff og majones. Til bare reke helt alene ble vinen noe metallisk. Den burde nok ha hatt mer sødme mot det salte i reka.
Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo 2006 er en typeriktig montepulciano. God saftighet i umiddelbar ettersmak, men den varer bare kort før det glir over i tanniner og en vandig finish. Vinen er grei nok, men kunne gjerne vært mer konsentrert og hatt bedre lengde med smak i.

Luis Felipe Edwards Cabernet Franc 2006 koster under 100-lappen, og er sannlig ikke verdt mer heller. Eikebruken er helt hinsides, og frukten blir helt maskert av en smak som best kan beskrives som smørpopcorn. Denne vinen har jeg tidligere anbefalt som en enkel grillvin. Tja, til en sommerkotelett går det meste ned.
Legg inn en kommentar