Helgas viner

Helgen har bydd på brukbare vinopplevelser, og en mindre god. Etter å ha smakt Kellerei Kaltern Weissburgunder 2007 på Vinpuls prøvde jeg den hjemme til reker. Det er bestandig interessant å se hvordan en vin oppfører seg under et måltid. Denne vinen var god til rekene som ble servert på helt tradisjonelt vis med loff og majones. Til bare reke helt alene ble vinen noe metallisk. Den burde nok ha hatt mer sødme mot det salte i reka.

Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo 2006 er en typeriktig montepulciano. God saftighet i umiddelbar ettersmak, men den varer bare kort før det glir over i tanniner og en vandig finish. Vinen er grei nok, men kunne gjerne vært mer konsentrert og hatt bedre lengde med smak i.
Weinert Merlot 2003 fra Argentina smakte jeg på nytt etter å ha vært svært begeistret for den tidligere i høst. En god vin med masse smak og fylde, lekre tanniner og smak av syrlige mørke bær, kirsebær, rått kjøtt og godt modne røde epler. Prøvde denne til en kyllingrett, og det var ikke den beste matchen. Tidligere har jeg brukt denne til vilt, og det er en mye bedre partner der både vin og mat fremheves.

Luis Felipe Edwards Cabernet Franc 2006 koster under 100-lappen, og er sannlig ikke verdt mer heller. Eikebruken er helt hinsides, og frukten blir helt maskert av en smak som best kan beskrives som smørpopcorn. Denne vinen har jeg tidligere anbefalt som en enkel grillvin. Tja, til en sommerkotelett går det meste ned.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: