En knert på To Rom og Kjøkken

Arcus innba til smaking av dram og julemat på To Rom og Kjøkken i Trondheim i dag. Løiten Mild Gourmet til julemat skal prøves til nettopp julemat. Ideen bak Løiten Mild Gourmet-serien er å skape en mildere dram som er tilpasset mat. Fra før har vi dram til skalldyr og dram til grillmat. Nå har vi også en mild dram til julematen.
Alkoholprosenten er 32 %, altså mild uten å være tam. Drammen er ikke basert på karve som akevitten, og den er ikke fatmodnet. Drammen er smaksatt med 15 forskjellige kryddere og urter. Noen er hemmelige, men de mest framtredende er pomeransskall og appelsin, einer, nellik og håndplukket pors. Sitruskarakteren gjør at snapsen ikke blir for tung, og gir en umiskjennelig juleduft i nesen når man lukter på den. Drammen har forøvrig en veldig innbydende aroma, som man gjerne kan lukte på hele julen uten å gå lei. Den minner om Curacao-likør (naturlig nok, med pomerans og appelsin) med et sammensatt krydderbilde.
Mild og rund, med passende varme i svelget. Mye smak. Sitrus i anslaget, noe sødme. Einerpreget gir en gin/tonic-lignende avslutning.
Matfølget var tre grove snitter med gravlaks, ribbe og grov julepølse. Fiffig måte å servere flere juleretter på en gang, og smaken var upåklagelig. Alle tre snittene fungerte svært godt til drammen, men jeg ville nok brukt skalldyrsdrammen til laksen. Med sviske på ribba ble drammen litt overdøvet av den lille, søte brune. Drammen ble også prøvd til Grotteost.
Som et alternativ til juleakevitt for de som synes det er for sterkt og ikke liker karve ble det sagt. Ja, helt riktig, men ikke bare det. Veldig god for oss som elsker akevitt også.
Ja, takk – begge deler.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: