Høydepunkter fra Høstvinpuls – del 3

Jeg tråkler meg videre gjennom en stadig økende folkemengde, og kommer fram til Vinarius’ stand. Fred Loimer står å byr seg fram i enden på bordet (flasken altså…) med en Kamptal Riesling 2007 til 160 kroner. Vinen er intens, mineralsk, konsentrert med leskende sitrustoner og frisk grapefrukt i munnen. Lang og mineralsk ettersmak. Stram og god østerriker. (Fortsatt vinen det er snakk om…)

Så fulgte Van Volxen Saar-Riesling 2007 . En fruktig vin med smak av overmodne epler og lang ettersmak.
En oransje væske på en karaffel vekket min interesse. Radikon Jakot 2003 er fra Italia, laget uten svovel og med lang skallmasserasjon. Oksidert stil med duft av rognbær. Nøtteaktig smak og minner veldig om rognebærvin. Mer sært enn godt. Interessant, men lite trolig at jeg personlig ville kjøpt denne.

Til slutt kommer vi til to viner fra en personlig favorittprodusent, Eben Sadie.

Sequillo 2004 fra Swartland i Sør-Afrika er på 68% syrah, 26% mourvèdre og 6% grenache. Kraftig vin, rund og fyldig, masse med frukt og eik, sjokovanilje og mørke bær.

Dits del Terra 2004 fra Priorat i Spania er en skikkelig smaksbombe på 50% garnacha og 50% cariñena . Den har en nydelig aroma av marsipan, mørke bær, eik og plommer. God konsentrasjon av frukten, smak av mørke bær og vanilje som på nesen. Fin struktur og lang lengde. Denne kan godt komme til å stå på bordet en dag i jula hos meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: