Mobildekningens mange sider

Her hos oss er mobildekningen dårlig. Tekstmeldinger kan sendes og mottas i et hjørne av kjøkkenvinduet. Mobilen ringer også av og til når den ligger i kjøkkenvinduet. Hvis været er rolig kan du klemme nesen mot kjøkkenruta og prøve å stå helt stille. Da kan det være mulig å føre en kort samtale. Lengre samtaler er mulig fra en stor stein i hagen, vel og merke hvis du vender ansiktet mot øst og er over 1,75 m høy.

Men denne manglende dekningen har også sine gode sider. Her er fem gode grunner til å bo på et sted med dårlig mobildekning.

1. Har man håndverkere (snekker, elektriker, rørlegger og lignende) blir de ikke forstyrret av mobiltelefonen sin, og kan arbeide uforstyrret hele dagen.

2. Å være utilgjengelig er in i de mer eksklusive kretser.

3. Hvis det er elg-påkjørsler om natten (eller dagen for den saks skyld) må den ulykkelige bilfører hit for å låne fasttelefon for å melde fra. I tillegg til at blodsøl og vettskremte barn skaper minner for livet kan man også knytte evige vennskapsbånd. Dette er bare mulig der bilfører ikke blir hard skadet/død.

4. Ligner på grunn 3, men gjelder glatte vinterveier. Ved utforkjøringer som ikke kan berges med egen traktor må bilfører låne telefon for å ringe Viking/Falken. Vi kan tilby et varmt venterom og kaffe til hjelpen kommer. Det vanker ofte en blomsterkvast etter slikt. Pynter fint opp i stua.

5. Ungenes kontantkort rekker lenger. Ungene blir selvfølgelig outsidere i vennekretsen på skolen siden de ikke er tilgjengelige hele tiden, men dette gjør de bare mer rustet til å takle tøffe tak som voksne. Sterke, men ensomme ulver i dagens samfunn der teknologien skaper sosiale klasseskiller.

One thought on “Mobildekningens mange sider

Add yours

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: