Helgas viner og ukas ku

Helga er over, og med et slikt elendig vær var det rikelig med tid til å fordype seg i bøker, smake endel viner som har hopet seg opp og fundere over aktuelle saker som OL i Tromsø og landbrukspolitiske spørsmål om fri omsetning av landbrukseiendommer. Det siste diskuterte jeg med husbonden helt til klokka halv ett på lørdagskvelden. Jeg er for at pengesterke mennesker med ønske om å drive gård skal få mulighet til det. Forutsetningen er dog tydelige bestemmelser om bo- og driveplikt, og ikke minst at slike regler blir håndhevet konsekvent av forvaltningen.

Etter mye reising i september er det godt å komme hjem til fjøset. Selv om det er behagelig å ligge på sofaen, er det godt å stige ned i den dype melkegraven, til drøvtyggende og glade kyr som tålmodig lar seg melke, også. Skjønt, tålmodighet er relativt for ei ku. For enkelte varer tålmodigheten helt i opp mot ett minutt, mens andre tar livet med ro. Øreklokkene med radio gjør arbeidsøkta ekstra trivelig, og forundrete kuøyne stirrer dypt sjokkert på budeia som rocker rundt til Bruce Springsteen i store gummistøvler. For kuinteresserte lesere vil jeg fremover presentere ukas ku. Vi starter med 542 – Brunella (jada, vinrelatert navn selvfølgelig). Svart NRF-ku med spener som peker i alle himmelretninger. Hun har bare hatt en kalv, men nevnte jur gjør at hun nå forlater besetningen. Omtrent som et realityprogram det her. Brunella er stemt ut. Hun får dermed æren av å bli den første “ukas ku”.

Helgas viner var av varierende karakter. Italienske musserende Ferrari Brut, Cantele Negroamaro 2007 fra Puglia og argentinske Santa Julia Organica Malbec 2007 får alle hederlig omtale andre steder enn her, og anbefales gjerne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: