Frossen vinkjøler

Av og til dukker det opp morsomme ting helt uventet. Så også med vinkjøleren jeg testet i går. En vinkjøler er bestandig nyttig, men ikke alltid like elegant. Mine har som regel også reklame for et eller annet vinmerke trykket på. Jeg har en som ser ut som en diger, klumpete flosshatt. På den står det Henkell Trocken. Videre kommentarer er da overflødige…

Men nå har jeg en ny løsning: En form i plast som man har vann oppi og setter i fryseren. Nice Ice Cooler kalles den og er designet av Norwegian Ice Design som består av Merete Lien og Pia Bakke Pedersen. (http://www.icelantern.info/)

I går skulle jeg altså teste denne vinkjøleren. Jeg tok formen ut av fryseren, og lot den avklimatiseres litt på kjøkkenbenken. Varm vann has deretter i midten av formen, og isen løsnet. Den skulle nok stått litt lenger i romtemperatur først fant jeg ut. For det varme vannet sendte isen ut i en sjokktilstand som førte til en liten sprekk inne i selve isen. Egentlig var det litt fint å se på det også. Min skulptur ble litt skjev og hjemmelaget, men det er jo tross alt bare første gang. Det viktigste er likevel bruksegenskapene. Blir vinen avkjølt og holder den seg kald? Jeg plasserte en flaske hvitvin i isen. Flasken hadde stått en time i kjøleskap, og var således sval, men ikke helt avkjølt. Etter ca. 30 minutter hadde vinen en fin, kjølig temperatur uten å være for kald. Temperaturen holdt seg slik i lang tid. Hele vinkjøleren smeltet på tre timer. Den sto da nær ovnen i ei varm og lita stue. Vannet ble samlet opp i en egnet beholder som fulgte med formen. Et vellykket forsøk. Jeg har allerede fryst ned en ny vinkjøler. Denne gangen med rød konditorfarge i vannet. Isformen kan også brukes til å sette lys i, både ute og inne.

…og vinen?

Kveldens testvin var Zonnebloem Chardonnay 2007 fra Sør-Afrika. (5766 – Kr. 99,90) Ren, intens og fruktig aroma, med tydelig smørkaramell og flintstein. Tørr, fyldig og rund, med eikekarakter som dekker frukten en hel del. Aner noe sitrus og melon. Likevel ingen dårlig vin. Vellaget med fin syre og for de som like eikekarakteren er den et rimelig og godt valg.

2 kommentarer om “Frossen vinkjøler

Legg til din

  1. Hvor kan denne vinkjølerformen kjøpes? Og blir isen delvis gjennomsiktig med vanlig vann?

  2. Litt usikker på hvor den er i utsalg nå. Mulig glassmagasinet har den. Skal sjekke det opp.

    Isen blir nesten helt gjennomsiktig. Jeg var litt utålmodig når jeg frøys ned denne, slik at det er noe luft i vannet som gjør den grå-aktig. Hvis vannet får stå i formen litt før den fryses blir resultatet bedre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: