Tilbake i Portugal

Etter en helg hjemme befinner jeg meg nok en gang i Portugal. Denne gangen er det Dourodalen som skal besoekes, og vertskap er Real Companiha Velha.

Etter ankomst gikk turen rett til A Marisqueira de Matosinhos, en sjoematrestaurant i Porto med knallhard belysning lik den man gjerne har paa badet. Ingen dempet belysning som skjuler trette reiserynker der i gaarden. I inngangen patruljerer hummer, sjoekreps og kongekrabbe (iallefall noe som lignet) i et akvarium. Interessert tittet de ut gjennom glassruta paa sine artsfrender som ble baaret ut paa avlange fat til sultne gjester.

Vi ble servert en lekker skalldyranretning med sjoekreps, reker, kongereke og noe som saa ut som smaa skillpaddefoetter. Det var noe tang/roer greier. Veldig gode. Hovedretten var hvit fisk. Alt smakte fortreffelig. Vinfoelget var hvitvin fra Dourodalen. Signert Real Companhia Velha selvfoelgelig. Foerst fikk vi en paa lokale druer, saa en lett og frisk sauvignon. Deretter ble det en chardonnay som hadde faatt seg en real omgang eik. Litt for mye etter min smak. Desserten var frukt og 20 aar gammel Royal Portvin.

En god begynnelse paa reisen.

Foroevrig har restauranten en imponerende nettadresse: http://www.amarisqueiradematosinhos.com/. Lukk oeynene og repeter er du snill…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: