10 trelitertips til påske

I dag skal jeg kjøre en skikkelig klisje-post: Trelitertips til påske. Det er nesten så jeg skjemmes for å være så forutsigbar. Men, jeg brukte da i hvert fall ikke tittelen påsken i boks… Jeg vet at salgskurvene på pappvin stiger før påske og at mange liker å ta med seg en treliter på hytta eller hvor nå påsken skal tilbringes. Et trelitertips eller ti kan derfor være greit å ta med seg. Så voilà, her er tips på hele ti trelitere jeg har smakt de siste månedene.

PS – Fjorårets vin til påske-innlegg handler om hvorfor man ikke trenger drikke pappvin i påsken og tipser om viner på flaske. Selv om det har vært årgangsskifte på vinene i den posten er tipsene fortsatt gode, så ta gjerne en titt innom der også.

HVIT

Pierre Chavin Côtes de Gascogne
Varenr. 10833806 i bestillingsutvalg – Kr 399,90 

Nyhet i mars fra Gascogne i Frankrike på 40 % sauvignon blanc 25% gros manseng og 35% colombard. Frisk og innbydende duft av grønne epler, nesler og litt urter. Frisk, juicy syre, smak av sitrus, grapefrukt og melon. Bløt og rund i ettersmak. Det her er vinen for solveggen, til aperitiffen eller rekene. 83 poeng

Geil Riesling Trocken 2018
Varenr. 1963406  i basis – Kr 429,-

Aromatisk riesling med duft av parfymert håndsåpe og sitrus. Fin sødme i startfasen (8 gram/l) balansert av en frisk og leskende syre. Smak av modne epler, lime og tropiske frukter. Allsidig vin som passer både uten mat, til krabbe og asiatisk, krydret mat. 83 poeng


Quinta do Conde Galodoro
Varenr. 10767006 i bestillingsutvalget – Kr 359,90

Denne boksen med fine haner på passer jo godt til påske. Nyhet i mars. Fra Lisboa i Portugal laget av 45 % fernão pires, 41 % arinto, 10 % moscatel og 4 % vermelho. Som drumiksen antyder er dette en aromatisk sak. Dufter fersken, honningmelon og hint av sitronmelisse. Mer sitrus på smak, blandet med gul frukt, pasjonsfrukt og melon, moderat syre, rund og drikkevennlig. Først og fremst en “kosevin”. 81 poeng

The Crossings Sauvignon Blanc 2018
Varenr. 222606 i basis — Kr 449,90

100 % sauvignon blanc fra New Zealand. Alle karakteristikker av sauvignon blanc oser fra denne. Stikkelsbær, nesler, solbærblader og nyslått gress. I munnen moden tropisk frukt, stikkelsbær, lime og ananas. Rund munnfølelse med deilig, leskende syre. Til blåskjell, asparges, salater og vegetar basert på rå eller lettkokte grønnsaker. 84 poeng
Nadine Ferrand Macon Blanc 2017
Varenr. 10637206 i bestillingsutvalget – Kr 549,70

Her er en litt mer seriøs boks, noe prisen også gjenspeiler. Fra Macon i Burgund med duft av epler og knapt moden mango. Frisk og fruktig, smak av knapt moden mango, sitrus og eple med streif av smør og mineraler. Slettes ikke verst. Fin til en fiskemiddag av laks, smørstekt småsei eller fiskesuppe. 84 poeng

RØD

Fratelli Viticultori Langhe Rosso
Varenr. 10833206 i bestillingsutvalget – Kr 449,90

Nyhet i mars. Fra Piemonte på 50 % nebbiolo, 25 % dolcetto og 25 % barbera. Dufter først litt jordlig før det blir mer karakteristisk duft av blomster og kirsebær. Pent fyldig, saftig fruktighet og fine, glatte tanniner som strammer til i ettersmak. Kirsebær, blåbær og hint av anis på smak. God allrounder til pizza, gryteretter og antipasti. 84 poeng

Estancia del Silenco 2017
Varenr. 10784106 i bestillingsutvalget – Kr 429,90

Nyhet i mars. 100 % monastrell fra Jumilla i Spania. God fylde, fruktig og saftig, rund og trivelig vin med smak av kirsebær, blå plommer og skogsbær, fast ettersmak. Passer godt til enkle retter av lam og saltsnacks. 83 poeng
Le Vigneron 2017
Varenr. 10570306 i basis  – Kr 364,80

70 % merlot og 30 % cabernet sauvignon fra området rundt Bordeaux. Klassifisert som IGP Atlantique. Plomme med tydelig preg av paprika og urter på duft. Saftig og frisk, lettdrikkelig vin med fin rød frukt, lette tanniner og saftig finish. Blir i letteste laget til kjøttretter, men fin til svin og fjærkre. 82 poeng


Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo
Varenr. 9468406 i bestillingsutvalget  – Kr 409,90

Fra Abruzzo i Italia på montepulciano-druen som nesten alltid smaker av modne, blå plommer. Så også her. Fersk og saftig frukt, plommer, skogsbær og kirsebær på smak. Ren og god med fin friskhet. Godt valg hvis det er vær til grilling i påsken. 83 poeng


Umani Ronchi Tajano Rosso Piceno
Varenr. 3721806  i basis – Kr 433,90

Fra Marche i Italia på 75 % montepulciano og 25 % sangiovese. Smaker av plomme og skogsbær blandet med et snev av sviske og krydder. Matvennlig vin med fast struktur og lett syrlighet som tar grep om den mørke frukten. Saftig avslutning med brukbar lengde. Allrounder som passer til rødt kjøtt og lam. 84 poengEn kommentar om “10 trelitertips til påske

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: