Torsdagstips: René Clément Chablis Bonne Bouteille 2017

Chablis på plastflaske! Du har kanskje stått med denne i hånden og satt den tilbake fordi du var skeptisk til emballasjen. Nesten 200 kroner koster den også. Hørt på maken. 

Men nei, det er ingen grunn til å sette denne vinen tilbake i hylla. Bonne Bouteille er en riktig så god vin med alt man kan forvente av en enkel chablis under 200 kroner.

Denne vinen er et samarbeidsprosjekt mellom René Clément og Boisset, Burgunds største vinprodusent og et av verdens største familieeide vinfirmaer. Boisset har en rekke vinprodusenter i stallen, deriblant J. Moreau & Fils som er involvert i prosjektet med sin vinmaker Lucy Depuydt. Vinen ble lansert i mai i fjor da Vinmonopolet satte lettvektsflasker på sin miljøagenda. Lette plastflasker har mindre CO2-avtrykk både når det gjelder produksjon og transport. 

René Clément Bonne Bouteille Chablis 2017 har kun vært på ståltank og har fått seks måneder kontakt med bunnfallet for å få en rikere munnfølelse. Typeriktig chablis med sitrus og kalk på duft. Fin fylde, sitrende syre og smak av sitrus og eple med streif av smør. Passer ypperlig til blåskjell og reker. Finnes på de fleste Vinmonopol. 86 poeng

René Clément Bonne Bouteille Chablis 2017
Varenr. 10076401 i Basis – kr 189,90 

En kommentar om “Torsdagstips: René Clément Chablis Bonne Bouteille 2017

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: