Elgjakta er i gang

IMG_2380

25. september – første dag i elgjakta og det er klart for spenning, naturopplevelser, kameratskap og slitne ben. Værguden, eller hvem det nå er som styrer med slikt, har vartet opp med sol og høstsvette varmegrader, elg er observert i hopetall rundt i jaktterrenget og flere av jegerne har finpusset formen med flere kilo de siste månedene. Dette må da bli bra.

fullsizeoutput_c03

Joda, på andre jaget falt det elg. Ku og kalv. Fine dyr. Spyflua surret i den varme høstsola og zoomet inn på varm elgvom i løpet av få minutter. Jegerne jobbet kjapt for å få dyret til slaktebasen hurtigst mulig, men noen problemer blir det alltid.

IMG_2410

ATV er et kjekt redskap for å få fram elg, men i myrlendt terreng kan det gå seg en smule fast. Hjulene snurret så myrdottene skvatt, men det var ikke mulig å komme seg opp med elgen på slep.  ATVens vinsj ble prøvd for å karre seg opp av uføret men resulterte bare i en dalende motordur som endte litt for brått i stillhet. Nytt forsøk – skurr – nytt forsøk – skurr. Nei. Batteriet var flatt og startkabler ble rekvirert.

Blautmyr og ATV er ikke alltid en god kombinasjon

 

Tilslutt ble det ordning på motor og til tross for blauthøl og bannskap kom vi oss i land med elgskrottene som ble slaktet på stødig vis.

IMG_2151
Slakting 

Når aktivitetsmåleren på armen viser at kaloriforbruket har passert 3000 og dagens aktivitet er på godt over 600 % er det lov å sette seg ned med et glass vin og litt god kveldsmat. En elgstek fra 2015 (årgangsvilt) lå klar og det ble roastbiff med rødløk, majones, salt og pepper på fersk bakverk etter oppskriften Bestemor Jakslands rundstykker (min oldemor). I glasset var det Vieux Clocher Gigondas Nobles Terrasses 2015. Denne vinen var en av mine ti på topp-nyhet i september og innfridde også denne gangen.

7757301-1Vieux Clocher Gigondas Nobles Terrasses 2015

Varenr. 7757301 – kr. 249,90

Modne mørke bær og krydder, streif av lavendel og rosemarin. Pent fyldig vin med modne tanniner og flott fruktighetmed smak av sødmefulle, mørke bær mikset med litt rød frukt. Saftig syre som frisker opp smaksbildet og tar med frukten hele veien ut i en ettersmak som sitter i skikkelig lengde. En flott avslutning på en god dag i skogen.

For litt ekstra elg-inspirasjon kan du jo titte innom den gangen jeg snakket med Hellstrøm om hvordan jeg skulle lage til elgkalv i Hellstrøm og elgkalven  eller kanskje du sitter med et elghjerte og lurer på hva du skal gjøre med det? Da kan du se på oppskriften min på Speket elghjerte.  Til slutt kan du jo se hvordan det gikk da jeg var så drittlei av elgkjøttdeig at jeg laget elgfiskekaker i Elg møter sei

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: