<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:NO-BOK; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} Snart er det påske og du har ikke tid til å få tak i noe ekstra godt fra bestillingsutvalget. Her er derfor noen rødvinstips på viner som finnes i Vinmonopolets basisutvalg.

I Châteauneuf-du-Pape i Sør-Rhône finner vi Château la Nerthe, en tradisjonsrik produsent med aner tilbake til 1200-tallet. Druemiksen her er mourvèdre, syrah, grenache og cinsault, og vinen er lagret i 12-18 måneder på eikefat. Modne plommer, jordbær, bjørnebær, krydder, vanilje og et streif av lær på duft og smak. God fylde, integrert alkohol og oppløftende friskhet. Mye tanniner, men de er bløte og runde så vinen kan fint drikkes nå. Lær og lakris gir en tiltalende kompleksitet. Utmerket Châteauneuf-du-Pape med fin konsentrasjon og lang, spennende ettersmak. Passer til gås, lam og vilt.
<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:NO-BOK; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;}
Rimelig ”baby-supertoscaner” som Chianti-produsent Carpineto kaller det. Dogajolo-navnet er avledet fra det italiensk ordet dogo som betyr stav, (plankene eikefat er laget av). ”Babyen” er laget på 70 % sangiovese og 30 % cabernet sauvignon. Smaksrik, rund og fyldig med sødmefull, mørk frukt. 3-4 måneder på eik gir en tydelig fatkarakter. Internasjonal stil som smaker dyrt. Ta den med ut hvis du skal grille i påsken, eller prøv den til en god gryterett. Finnes på de største polene.
Legg inn en kommentar