Hjemmelaget myntegelé


Det er begrenset hvor mye Mojito en klarer å ha i seg før frosten kommer! Mynten bugnet i urtebedet og noe måtte jeg jo finne på med den. Jeg prøvde meg på hjemmelaget myntegelé idag og er storfornøyd med resultatet. Nå blir det lammelår med myntegelé til helga.


Etter litt prøving og feiling ble oppskriften tilslutt seende slik ut:

  • 5 dl mynteblader
  • 1 liter vann
  • Saften av en sitron
  • 1/4 flaske grønn konditorfarge
  • 1 pose certo fruktpektin
  • 1 kg sukker
  • 3 ss hvitvinseddikMyntebladene moses lett i en kjele. 1 liter kokende vann helles over og kokes littegrann. Trekk deretter kjelen fra platen, legg på lokk og la stå i ca. 10-15 minutter. 

Sil av bladene og bland avkoket med sitronsaft og konditorfarge. Kok opp og rør inn sukker og fruktpektin til alt er oppløst. 1 kilo sukker ble temmelig søtt, men er redd geléen ikke stivner hvis det er mindre. Smak til med hvitvinsedikk for å få en litt skarpere syresmak. 

Den varme geleen helles på varme, steriliserte glass og avkjøles. 

Nydelig!

2 kommentarer om “Hjemmelaget myntegelé

Legg til din

    1. Så ergerlig! Når gele ikke blir stiv mangler det ofte pektin. Når frukt og bær er for modne kan det skje. Nå er det jo ikke pektin i mynte i det hele tatt, så kanskje det er mengden tilsatt pektin som er synderen. Mulig det går an å ha det i kjelen igjen, koke opp og tilsette litt mer pektin, evnt sukker og så røre det kald? Jeg har dessverre ikke utforsket dette så mye at jeg har noen andre gode råd å gi. Jeg vet noen lager myntegele med epler, altså eplegele med myntesmak. Kanskje du kan lage eplegele og blande med den ustivnede myntegelen? Hvis du får det til må du si ifra hva du gjorde 🙂 Heidi

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: