Litt sent på dagen, men lell; her er ukens torsdagstips – en ekspressiv friskus fra New Zealand!
Cloudy Bay Vineyards ligger i Marlborough, New Zealand, i Wairau Valley på nordspissen av sørøya. Selskapet ble startet i 1985 av David Hohnen, og er siden 2003 eid av Louis Vuitton Möet Hennessy (LVMH). Det å bli kjøpt opp av luksusmerke-eier LVMH er i seg selv en indikasjon på kvalitet, men hjemmesiden er svært diskret om hvem som er eiere. Cloudy Bay hører hjemme under LVMHs Estate & Wines Collection, der et utvalg topp vingårder fra USA, Australia, Argentina, New Zealand, Brasil og Spania er samlet for å: “develop wines, both still and sparkling, and brands through a focus on quality, design, innovation and commitment to the environment”.
En liten porsjon av vinen gjæres i eldre franske eikefat, noe som gir litt mer fylde og balanserer syren, men gir ikke fatkarakter på smak. Jeg merket ikke stort annet enn den fyldigere strukturen, og først da jeg fant ut av eikebruken kjente jeg det igjen på smak (en ærlig inrømmelse…).
Hvis du foretrekker den litt mer til avdempede sauvignon blanc-stilen man finner i for eksempel Loiredalens Sancerre kan Cloudy Bay Sauvignon Blanc muligens blåse hatten av deg med sin intense og fruktige stil, men er du fan av sauvignon blanc fra New Zealand leverer den som lovet.
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2012 finnes i de fleste polutsalg av en viss størrelse, har varenummer 3089001 og koster 227,90 kroner. Under kan du se og høre senior vinmaker Tim Heath hos cloudy Bay fortelle om sauvignon blanc i årgang 2012.
Estates & Wines på nett er forøvrig verdt et besøk. Videoklippet øverst fra Cloudy Bay er hentet fra dette nettstedet.
Legg inn en kommentar