Torsdagstipset: Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2012

Litt sent på dagen, men lell; her er ukens torsdagstips – en ekspressiv friskus fra New Zealand!


Cloudy Bay Vineyards ligger i Marlborough, New Zealand, i Wairau Valley på nordspissen av sørøya. Selskapet ble startet i 1985 av David Hohnen, og er siden 2003 eid av Louis Vuitton Möet Hennessy (LVMH). Det å bli kjøpt opp av luksusmerke-eier LVMH er i seg selv en indikasjon på kvalitet, men hjemmesiden er svært diskret om hvem som er eiere. Cloudy Bay hører hjemme under LVMHs Estate & Wines Collection, der et utvalg topp vingårder fra USA, Australia, Argentina, New Zealand, Brasil og Spania er samlet for å:  develop wines, both still and sparkling, and brands through a focus on quality, design, innovation and commitment to the environment”. 

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2012 har en svært ekspressiv duft. Ikke noe å lure på, dette er tydelig sauvignon blanc med stikkelsbær, lime, nyslått gress, brennesle, sitrus og tropiske frukt som ananas og mango. Saftig og fyldig vin med forfriskende syre, god lengde og en viss eleganse. 
En liten porsjon av vinen gjæres i eldre franske eikefat, noe som gir litt mer fylde og balanserer syren, men gir ikke fatkarakter på smak. Jeg merket ikke stort annet enn den fyldigere strukturen, og først da jeg fant ut av eikebruken kjente jeg det igjen på smak (en ærlig inrømmelse…).

Hvis du foretrekker den litt mer til avdempede sauvignon blanc-stilen man finner i for eksempel Loiredalens Sancerre kan Cloudy Bay Sauvignon Blanc muligens blåse hatten av deg med sin intense og fruktige stil, men er du fan av sauvignon blanc fra New Zealand leverer den som lovet.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2012 finnes i de fleste polutsalg av en viss størrelse, har varenummer 3089001 og koster 227,90 kroner.  Under kan du se og høre senior vinmaker Tim Heath hos cloudy Bay fortelle om sauvignon blanc i årgang 2012.

Estates & Wines på nett er forøvrig verdt et besøk. Videoklippet øverst  fra Cloudy Bay er hentet fra dette nettstedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: