Torsdagstipset: Barbera til Mozzarella

De siste dagene har jeg tenkt mye på mozzarella. Du vet, fersk ost av italiensk opprinnelse laget av bøffel-eller kumelk. Mozzarella brukes ofte i matlaging, på pizza og i salater. En klassiker er Caprese-salat med opprinnelse fra øya Capri. Her kombineres god mozzarella med moden tomat og pikant basilikum. Litt god, langtidsmodnet skinke, olivenolje og foccacia ved siden av og man kan drømme seg langt vekk fra slapsete trøndersk vår som lar vente på seg. 
I fjor sommer dyrket jeg både basilikum og cherrytomater i drivhuset. Det var ikke noe særlig suksess. Sommeren var så dårlig at jeg ikke høstet mai-nepe før i oktober, og det i drivhus. Men i år prøver jeg igjen. Det er ingenting som er så tilfredsstillende på matfronten som å gå ut, høste dagens ingredienser og deretter tilberede dem. 
Men så var det mozzarellaen da. Den må jeg nok kjøpe. Vi har ikke lenger ku og bøfler er det også dårlig med. Det er ingen planer om å anskaffe bøffel heller (tro meg, jeg har forsøkt å overtale gemalen. – Bare én??? *flagre med øyenvipper*)
Nåja, jeg har tenkt så mye på denne mozzarellaen at det ligger an til Caprese-salat med skinke, godt brød og olivenolje til helgen, og torsdagstipset er italiensk barbera, førstevalget mitt til akkurat denne retten.
Rocche Costamagna Barbera d’Alba Annunziata er en god kandidat. Den ligger i Bestillingsutvalget, men finnes på lager hos en rekke pol rundt om i landet. Bærduftende vin med innslag av lakris og lær. Typisk barbera med smak av plomme, bjørnebær og skogsbær med det samme lille lærpreget som finnes i duften. Middels fast vin med fin syrlighet, et ørlite urtepreg og frukt helt ut i ettersmaken. (2010) 
Rocche Costamagna Barbera d’Alba Annunziata 2010/2011
Varenr. 4947201 – Pris: Kr. 158,90
Land/distrikt: Italia/Piemonte
Druer: 100 % barbera

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: