Treliter i påsken?

Godt over halvparten av all vin som drikkes her til lands kommer ut av en plastikk tappekran. På fagspråket heter emballasjen Bag-in-Box (BiB). På folkemunne kalles den for papp, kagge, bag, boks, kartong, treliter, blæreboks, firkant, tønne, kanne eller rett og slett bare balje. Til påske går pappvinsalget til himmels, og alle aviser, blogger og tidsskrift har tips om hva du bør velge. Gjerne under en overskrift med ordspill à la påskevinen i boks eller noe i den duren.

Jeg har også smakt gjennom et lite utvalg påskepapp. Her er en skikkelig påsketabloid bloggsak om hvilke pappviner du bør satse på i påsken. 


Klassisk hvitt i boks

Couronne & Lions Paul Buisse Sancerre
Varenr.: 9103306 i BU-   Pris: Kr. 498,-
Land/distrikt: Frankrike/Sancerre
Druer: 100 % sauvignon blanc
Druetypisk sauvignon blanc med nyslått gress, stikkelsbær og lime, streif av mineraler. Middels fyldig i munnen, solid og vellaget med deilig, leskende friskhet. Ekspressiv og frisk Sancerre som er verd prisen i fullt monn.
Chablis Cuvée Olivier par Domaine de Vauroux

Varenr.: 418406 – Pris: 489,90

Land/distrikt: Frankrike/Chablis
Druer: 100 % chardonnay
Splitter ny chablis på boks til under fem hundre kroner. Fruktig vin med sitrus, fersken og et ørlite mineralsk streif på duft. Pen syre, middels fylde med epledominert smak. God lengde og en velsmakende følgesvenn til sjømat.Kose-rosé 


Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé
Varenr. 9753106 i BU – Pris: Kr. 349,90
Land/distrikt: Australia/South Eastern Australia
Druer: 90 % cabernet sauvignon, 4 % petit verdot, 3 % shiraz, 3 % øvrige
En leskende rosévin som er rund i munnen, med fin sødme og en fyldig stil. Jordbær og lollipop-saftis er dominerende i smak, men også et hint av paprika og urter. Ukomplisert og deilig med fin friskhet. Det er bare å la humla suse med en slik vin i glasset.


Et utvalg rødt


Mazzei Belgvardo Maremma
Varenr.: 9139806 Pris: Kr. 389,90
Land/distrikt: Italia/Toscana
Druer: 45 % cabernet sauvignon, 25% syrah, 20%, sangiovese 10%, cabernet franc
Maremma-vin med duft av skogsbærblanding samt hint av jod og jern. Rund og fyldig, god struktur med middels faste tanniner og pen syrlighet. Balansert vin med fin frukt, og lett varmende, lang finish. Vellaget og god. 

 
Vanesa Old Vines Monastrell Bin 22
Varenr.: 9348606 i BU – Pris: Kr. 369,90
Land/distrikt: Spania/Yecla
Druer: 100 % monastrell
Ung fruktighet, moreller, rørt bjørnebær, vanilje. Middels fyldig, smak av skogsbær med lett brent karamell i finish. Vellaget og grei boksvin, men mangler litt på intensiteten i midtpartiet av smakskurven, samt noe skjemmende alkohol på 14 % for å få full score. Lukten er best.


Famille Barsalou Syrah

Varenr.: 313306  Pris: Kr. 367,90
Land/distrikt: Frankrike
Druer: 100 % syrah
Ren, fruktig og saftig syrah. Ueiket vin der frukten får dominere. Smak av bjørnebær og markjordbær med et krydret preg av rosemarin og grønn pepper. Rund og snill, god fylde, ok fruktintensitet og friskhet. Fin lengde.

Cecilia Beretta Passimento
Varenr.: 411106 i BU – Pris: Kr. 429,90
Land/distrikt: Italia/Veneto
Druer: 40% merlot, 30% corvina, 30% cabernet sauvignon
Vin av lett tørkede druer. Mørk frukt, svisker og fiken på duft. Mocca. Sødmefull vin med stor fylde i munnen, middels syrlighet. Tanninene ligger litt frampå i munnen, middels lang ettersmak med hint av bitre mandler. Crowd-pleaser for de som liker ripasso.

Ravenswood Zinfandel
Varenr.: 5278706 –  Pris: Kr. 399,90
Land/distrikt: USA/California
Druer: 100 % zinfandel
Solid bæraroma, mørk plommefrukt, krydret med brent tre, kokos og kamferdrops. Fyldig og bløt vin med masse bær og frukt, smaker råsaft av solbær og plomme med tydelig fatkarakter. Unngår såvidt å være plump ved å ha en tiltalende struktur. 


Casella Yellow Tail YT3 Shiraz

Varenr.: 146606 i BU  Pris: Kr. 389,90
Land/distrikt: Australia
Druer: 86 % shiraz, 14 % andre
Sødmefull kosevin med smak av boysenbærsyltetøy og noe kryddder. Lettdrikkelig, rund og glatt vin som vil falle i smak hos svært mange med sin sødmefulle (8 gram sukker per liter) og ukompliserte stil. Passer best som kosevin i solveggen på hytta eller hjemme.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: