Palacio de la Vega og morfars pølsepizza

I kveld står det pølsepizza på menyen. Skikkelig 80-talls pølsepizza med ketchup (Heinz), røkt kjøttpølse i skiver (Gilde) og revet ost (Tine revet Pizzaost) som ingredienser. For anledningen er det blandet inn litt sammalt rug og spelt i deigen til bunnen. Før, da ungene var mindre, laget jeg ofte pølsepizza. Nå er det mer sjelden. I de senere årene var det stort sett bare når pappa kom på besøk sørfra jeg laget den. Han likte den så godt at han forventet å få pølsepizza den dagen han kom. Det markerte starten på ferien hans og pizzaen har således fått navnet morfars pølsepizza. Ikke spesielt fancy, men godt.

I glasset i kveld har jeg Palacio de la Vega Crianza 2008 (Varenr. 1363001 – Kr. 117,-)
70 % cabernet sauvignon, 30 % tempranillo er druemix i denne spanske rødvinen fra Navarra. Cabernet’en er svært fremtredende med aroma av solbær og paprika, mens tempranillo står for det lille røde-bær preget under. I munnen er den også solbærpreget sammen med et streif vanilje og kryderier fra fat. Vinen har ligget 12 måneder på brukte fat, så det er mye frukt og pen bruk av eik. Harmonisk og vellaget vin til en meget hyggelig pris på 117 kroner. Finnes på de fleste polutsalg, bortsett fra de aller minste.
Godt kjøp og et trivelig følge til pølsepizza.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: