Torsdagstipset: Zin-dig pappvin

Det er relativt sjelden jeg anbefaler pappviner, og enda sjeldnere jeg kjøper dem. Men innimellom den store haugen av firkantet gråstein finnes, tja, om ikke gull, så ihverfall bokser verdt en smak. Huffda, hørtes det nonsjelant ut? Ikke meningen. Papputvalget i Norge blir bedre og bedre, og det finnes nå mange riktig gode viner. Siden bortimot 60 prosent av all vin kjøpt på polet kommer fra en plastpose med tappekran må disse vinene tas på alvor. Fortsatt litt nonsjelant? Joda, kanskje, for selv om kvaliteten har tatt seg opp betraktelig klarer jeg ikke å komme vekk ifra at jeg synes boksviner er kjedelig og sjeleløst. Jeg vil mye heller trekke opp en flaske og dvele over glasset med en vin med mange nyanser enn å tappe et glass fra en pappkartong dag ut og dag inn. 
Men når det er sagt, så har jeg for tiden flere boksviner hjemme som skal testes før påskesesongen bryter løs (det er visst en vinskribents lodd i livet å anbefale papp til påske), og det er flere godbiter i boksrekken.
Denne torsdagen er det Ravenswood som får en anbefaling. Den Californiske Zinfandel-produsenten Ravenswood har “No Wimpy Wines” som slagord, og det er heller ingen svekling som er tappet på denne boksen. 
Rawenswood Lodi Zinfandel 2010 har solid bæraroma, mørk plommefrukt, krydret med brent tre, kokos og kamferdrops. Fyldig og bløt vin med masse bær og frukt, smaker råsaft av solbær og plomme med tydelig fatkarakter. Unngår såvidt å være plump ved å ha en tiltalende struktur. Eleganse og finesse er ikke ord man bruker om denne vinen, dette er en vin for de som liker det kraftfulle og solide.
Kan fint nytes uten mat sammen med litt potegull og nøtter. Passer også godt til grillet kjøtt, lam og viltgryte. Meget god til taco. Ravenswood har forøvrig også tidligere vært taco-favoritt i denne bloggposten.

Ravenswood Lodi Zinfandel 2010
Varenr. 5278706
Pris: Kr. 399,90
Land/distrikt: USA/California
Druer: zinfandel

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: