Vårt lekre hummerklo-juletre

Det nærmer seg jul, og interiørbloggene flommer over av de flotteste juletrær. Det er lekre linjer, sølv og hvitt og moderne design blandet med romantiske blonder. Jeg tenkte derfor at jeg ikke kunne være noe dårligere og poster derfor bilder av mitt «hummerklo-juletre». Det må jo være noe slikt på en blogg som dreier seg om gode smaker. Lekkert, ikke sant?   
For svært mange betyr julen god mat og god drikke. Uten å prøve å være blasfemisk på noen måte så er det vel ikke uriktig å si at det egentlige julebudskapet skyves i bakgrunnen, mens vi koser oss glugg ihjel med familie og venner, gaver og de kostligste retter. Mitt juletre gjenspeiler dette. Et juletre i mat- og vinenes navn.

I løpet av høsten har vi satt hummerteiner ved et par-tre anledninger. Vi har bare to teiner, men har hatt hellet med oss og forlystet oss med flere himmelske måltider med fersk hummer. Hummerklørne er best, og sett i et estetisk perspektiv så er de utrolig fine. Jeg liker den fine rødoransje fargen, fasongen, linjene. Det er ergelig å ikke bruke dem til noe fornuftig. Det var vel under en slik betraktning ideen til et hummerklo-juletre dukket opp. Klørne ble vasket og tatt vare på, og i dag er installasjonen på plass.

Ei gammel avkappet bjørk i hagen ble base for påfunnet, og lyslenke ble hengt opp. Deretter puttet jeg lys inn i klørne, og knyttet de fast med fiskesnøre. Kronen på verket ble en champagneflaske, også denne med lys inni. Litt usikker på om jeg skal beholde den i treet, men vi får se hvordan det ser ut i mørket. Kanskje jeg får henge opp et par til slik at symmetrien blir litt bedre.

Jeg må innrømme at jeg synes hele greia er dødskul. Det er ikke mange slike juletrær rundt omkring, det er jeg sikker på. Det er ekte, det gjenspeiler oss som bor her, og det sier noe om at hummer er vanvittig godt. Champagne også.
Nå vurderer jeg på om jeg skal ta patent på klørne, i en ferdig lyssatt og lakkert utgave. Slik at til jul neste år kan også DU få ditt eget hummerklo-tre ute i hagen!

One thought on “Vårt lekre hummerklo-juletre

Add yours

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: