Lag en Whiskykake til helga

Hva med en lekker fromasjkake med smak av whisky til helga?

Denne kaken fikk jeg hos en nabodame for mange år siden. Jeg skrev ned oppskriften, la den inn i oppskriftsboka mi, og …glemte hele greia. Årene gikk. Helt til en dag denne uka da oppskriften kom dalende ut av boka da jeg kikket etter noe annet. – Det må være et tegn, tenkte jeg og gikk straks igang med å sjekke skuffer og skap etter ingredienser. Et par-tre timer etter sto kaken på bordet til ettermiddagskaffen.

Mandelbunn
150 gram melis
150 gram grovmalte mandler
4 eggehviter

Fromasj
2,5 dl fløte
4 eggeplommer
3 ss sukker
6 plater gelatin
3 ss sterk kaffe (til nød 2 ss kokende vann + 1 ss pulverkaffe)
3 ss whisky

Bland alle ingrediensene til mandelbunnen og ha det i en springform (24 cm). Dette gir en lav kake. Ønsker du en mindre kake bruker du 22 cm form. Eller du kan doble oppskriften. Mandelbunnen stekes på 160 grader i ca 30 minutter. Avkjøles.

Pisk fløten til luftig krem. Pisk egg og sukker til eggedosis. Legg gelatinplatene i kald vann i 5-6 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen på lav varme, gjerne over vannbad. Hell oppløst gelatin og kaffe i en tynn stråle i eggedosisen og bland forsiktig inn krem og whisky. Jeg valgte her å bruke Chivas Regal 12 Years Old, en blended whisky med middels røykpreg.

Legg fromasjon på mandelbunnen. Avkjøles til fromasjen er stivnet. Strø gjerne over hakket kokesjokolade eller mokkabønner.

Sett på kaffen og NYT!

Takk til Hilde Marie for lekker oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: