Jeg er litt kjedelig i krydderveien. Det går mest i salt og pepper, friske urter og av og til einerbær. Det er ofte vilt på menyen her i huset, og salt og pepper fremhever viltsmaken på en utmerket måte. Ikke mye behov for å dekke en deilig smak av hjort med noe annet. Men av og til prøver jeg villig vekk nye krydder. Her en dag plukket jeg med meg noe nytt fra krydderhylla som jeg brukte til å lage noen krydrede kjøttboller. Hvor sterkt krydringen skal være avgjør du selv, men vær litt forsiktig. Det skal jo smake av råvaren også. Smak til underveis.
![]() |
Santa Maria Rock & Sea Salt er fjellsalt fra Himmalaya. Rosa på farge og jernrikt ifølge produsenten. Riktig lekkert ser det ut, og smaken er god. Foto: Santa Maria |
Rør karbonadedeigen seig med salt. Tilsett potetmel og krydder etter smak. Rør inn egget. Jeg brukte foodprossesor og lot den gå 1-2 minutter. Stekes pent brune i en stekepanne med godt smør. En perfekt liten lunsjsrett. Serveres med byggris og salat.
Prøv sesame & wasabi til salmalaks – veldig godt! (dekkes med godt med krydderet og stekes raskt på høy varme i rapsolje, slik at fisken fremdeles er relativt rå/lite stekt inni – serveres med jasmin- eller sushiris, soyasaus med wasabi og ingefær, og f. eks. sautert fennikel/paprika/rødløk/hvitløk/chili-blanding).
Å, så smart. Det hørtes kjempegodt ut. Skal prøves snarest 🙂