Kjøttboller med pikant krydring

Jeg er litt kjedelig i krydderveien. Det går mest i salt og pepper, friske urter og av og til einerbær. Det er ofte vilt på menyen her i huset, og salt og pepper fremhever viltsmaken på en utmerket måte. Ikke mye behov for å dekke en deilig smak av hjort med noe annet. Men av og til prøver jeg villig vekk nye krydder. Her en dag plukket jeg med meg noe nytt fra krydderhylla som jeg brukte til å lage noen krydrede kjøttboller. Hvor sterkt krydringen skal være avgjør du selv, men vær litt forsiktig. Det skal jo smake av råvaren også. Smak til underveis.

Santa Maria Rock & Sea Salt er fjellsalt fra Himmalaya. Rosa på farge og jernrikt ifølge produsenten.  Riktig lekkert ser det ut, og smaken er god. Foto: Santa Maria
Santa Maria Sesame & Wasabi er en blanding av hvite og sorte sesamfrø og wasabi. En spennende asiatisk vri. Litt utfordrende å finne bruksområder til den, men jeg liker ting som er annerledes. Et godt krydder med distinkt smak. Foto: Santa Maria
Kjøttboller med pikant krydring
600 gram karbonadedeig (vilt eller storfe)
1 egg
2 ss potetmel
Santa Maria Rock & Sea salt
Santa Maria Wasabi & Sesame
Kajennepepper

Rør karbonadedeigen seig med salt. Tilsett potetmel og krydder etter smak. Rør inn egget. Jeg brukte foodprossesor og lot den gå 1-2 minutter. Stekes pent brune i en stekepanne med godt smør. En perfekt liten lunsjsrett. Serveres med byggris og salat.

2 kommentarer om “Kjøttboller med pikant krydring

Legg til din

  1. Prøv sesame & wasabi til salmalaks – veldig godt! (dekkes med godt med krydderet og stekes raskt på høy varme i rapsolje, slik at fisken fremdeles er relativt rå/lite stekt inni – serveres med jasmin- eller sushiris, soyasaus med wasabi og ingefær, og f. eks. sautert fennikel/paprika/rødløk/hvitløk/chili-blanding).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: